Proiect cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 - Investește în oameni!

 
evden eve nakliyat evden eve
 
Galerie foto
 

20 000 de romani instruiti


In perioada 25 martie - 1 aprilie 2012 se desfasoara, la Rin Grand Hotel Bucuresti, cel mai de amploare eveniment de formare profesionala. Proiectul „Impreuna pentru informarea, constientizarea si promovarea egalitatii de sanse si gen" cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 a reusit sa aduca impreuna 650 de femei din toata tara.

 

In cadrul cursului Formator de formatori, acreditat CNFPA si furnizat gratuit, 23 de traineri de specialitate instruiesc cele 650 de femei pentru a deveni la randul lor traineri. Transferul de cunostinte va putea fi cuantificat in viitorul apropiat, persoanele formate putand sustine la randul lor cursuri de formare.

 

„Ne bucuram ca am reusit sa organizam o sesiune de formare de o amploare atat de mare. Nu grandoarea evenimentului ne bucura, ci faptul ca 650 de femei vor putea beneficia gratuit de o calificare. Mai mult, daca aceste persoane vor profesa vom inregistra aproximativ 20 000 de oameni instruiti, cu o calificare sau chiar o  profesie noua" a declarat Gabriel Petrea, Managerul Proiectului.

 

Uniunea Nationala a tuturor Studentilor din Romania, Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului si Federatia National Sindicala Alma Mater, prin natura domeniului de activitate, sunt furnizori si sustinatori ai educatiei de calitate. Realizare de sesiuni de formare profesionala era iminenta, proiectul „Impreuna pentru informarea, constientizarea si promovarea egalitatii de sanse si gen" reprezintand cadrul potrivit de promovare a egalitatii de sanse si gen si de sustinere a invatarii pe tot parcursul vietii.

 

„La acest curs s-au inscris femei de toate varstele, din toate categoriile sociale, angajate si somere, chiar si persoane de etnie roma, fapt ce ne-a bucurat si mai tare. Pentru consortiul proiectului, formarea profesionala reprezinta o investitie pe termen lung, roadele muncii depuse putand fi vizibile prin cresterea gradului de educatie al societatii romanesti" a adaugat Gabriel Petrea.

 

Cursul Formator de formatori a fost selectat ca urmare a optiunilor exprimate de reprezentantele sexului frumos ce au completat chestionarul existent pe site-ul proiectului. 317 de femei au dorit sa devina formator de formatori.

 

„Desi initial vorbeam de 550 de participante la acest curs, datorita numarului foarte mare de solicitari, am ales sa suplimentam numarul de locuri. Ne dorim ca prin intermediul acestui proiect sa oferim toate conditiile unei participari impartiale si sa venim in spijinul categoriei defavorizate reprezentata de femei" a completat Anton Hadar, Presedintele FNS Alma Mater.

 

Persoana de contact: Andreea Birdeanu, andreea.birdeanu@totiegali.ro, tel. 0737514530.