Proiect cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 - Investește în oameni!

 
evden eve nakliyat evden eve
 
Galerie foto
 

Bilantul unei saptamani de pregatire profesionala


In luna aprilie 2012 s-a finalizat primul modul de formare profesionala din cadrul proiectului „Impreuna pentru informarea, constientizarea si promovarea egalitatii de sanse si gen", cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013. 

 

„Inscrierea la acest curs a fost deschisa tuturor persoanelor interesate de formarea profesionala, care au indeplinit conditiile mentionate in Regulamentul de participare: cetatenie romana, sex feminin, diploma de studii superioare. Pentru a fi selectate, candidatele au facut dovada indeplinirii cerintelor mentionate anterior, furnizand la inscrierea pe site-ul proiectului www.totiegali.ro documentele doveditoare. Astfel, la data de 19 martie 2012, au fost selectate, pe criteriul primul venit, primul servit si in conformitate cu reglementarile POSDRU, 650 de femei" a declarat Gabriel Petrea, Managerul proiectului.

 

Vulnerabile si predispuse discriminarii, femeile au nevoie de sustinere in dezvoltarea profesionala, cu atat mai mult acum cand Romania trece printr-o noua etapa de recesiune. Oferind competente teoretice si practice, Cursul de Formator poate reprezenta o buna oportunitate de sprijinire a persoanelor de sex feminin, care au astfel sansa la o calificare noua si la profesarea unei meserii ce se bucura de o deschidere mare pe piata muncii.

 

Am ales sa ne depasim indicatorul anuntat anterior - 550 de participante - deoarece, am primit foarte multe solicitari din partea somerelor. Implementarea acestui proiect ne-a facut sa intelegem ca, pe langa informatii, oamenii au nevoie de sustinere sociala si morala, de posibilitati de imbunatatire a nivelului de trai, de certitudini. De aceea, consortiul proiectului a dorit ca prin intermediul acestui curs de formare profesionala sa contribuie la constientizarea problematicii de gen, dar mai ales sa  faciliteze integrarea femeilor pe piata muncii" a adaugat Gabriel Petrea.

 

Persoana de contact: Andreea Birdeanu, andreea.birdeanu@totiegali.ro, tel. 0737514530.

 

Catre galeria foto.