Proiect cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 - Investește în oameni!

 
evden eve nakliyat evden eve
 
Galerie foto
 

Cafeneaua egalitatii – Sesiunea a 2-a


In data de 25 ianuarie 2012 a fost organizata sesiunea de informare "Cafeneaua Egalitatii" sesiunea a 2-a, in cadrul proiectului "Impreuna pentru informarea, constientizarea si promovarea egalitatii de sanse si gen" la sediul Uniunii Nationale a tuturor Studentilor din Romania.

 

Prezenti la aceasta intalnire au fost studenti de la diferite specializari, care au prezentat cazuri de discriminare din diferite domenii si de asemenea s-a intreprins o dezbatere cu privire la discriminare si la imaginea pe care o are fiecare legata de acest fenomen.

 

Principalele teme dezbatute in cadrul acestei sesiuni de informare au fost:

 

  • „Ce reprezintă egalitatea de șanse și gen?"

 

  • „Care sunt punctele tari și punctele slabe ale principiului egalității de șanse și gen?"

 

  • „Care este rolul societății civile în îmbunătățirea legislației în domeniul egalității de șanse și gen?"

 

  • „Cum pot fi gestionate eficient cazurile de discriminare?"

 

Pe parcursul intalnirii s-au format trei echipe. Organizatorii au lansat un joc legat de cazuri de discriminare distincte. Topicurile extrase au fost: Discriminarea persoanelor de etnie roma ; Discriminarea persoanelor cu HIV ; Discriminarea la locul de munca.

 

In urma extragerii acestor teme, echipele au expus situatii reale de discriminare si au venit cu solutii relevante legate de combaterea discriminarii la nivelul societatii.

 

La finalul acestei sesiuni participantii au fost incantati de aceasta initiativa, dorind sa contribuie la transmiterea obiectivului general al proiectului.

 

Catre galeria foto.