Proiect cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 - Investește în oameni!

 
evden eve nakliyat evden eve
 
Galerie foto
 

Conferinta Finala proiect Totiegali


Bucuresti, 25 februarie 2014 - Proiectul „Impreuna pentru informarea, constientizarea si promovarea egalitatii de sanse si gen", cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, a ajuns la final de drum.

 

Initiativa, demarata in decembrie 2010 de catre Uniunea Nationala a tuturor Studentilor din Romania in parteneriat cu Ministerul Educatiei Nationale si Federatia Nationala Sindicala Alma Mater, a avut drept scop dezvoltarea si furnizarea unui pachet integrat de servicii de formare, informare si constientizare in vederea eliminarii practicilor discriminatorii la locul de munca si pentru promovarea egalitatii de sanse si gen.

 

„Pe parcursul celor 3 ani de munca in echipa am incercat sa creionam o poveste despre oameni egali. In luptele crancene cu realitatea discriminatorie si mentalitatea patriarhala, am folosit intotdeauna arma cea mai puternica si anume cuvantul. Dorinta apriga pe care am avut-o a fost aceea de a demonstra ca egalitatea de sanse reprezinta o conditie a evolutiei societatii iar constientizarea justei valori individuale inseamna de fapt imbunatatirea conditiei individului" a declarat Florentina Tache, Managerul proiectului.

 

Demersurile intreprinse in scopul implementarii proiectului au condus la depasirea cu mult a indicatorilor asumati initial. Instrumentele, pe care Consortiul proiectului le-a avut la indemana in redactarea povestii privind egalitatea de sanse, au fost urmatoarele:

 

 • Un sondaj national de opinie - pentru identificarea gradului de discriminare existent la nivelul societatii;

 

 • Studii si analize privind bunele practici din sfera egalitatii de sanse si gen;

 

 • 10 discutii si dialoguri online intreprinse in sprijinul clarificarii aspectelor privind egalitatea si discriminarea; 

 

 • Ghidul „Toti Egali" - pentru o buna intelegere a principiului egalitatii si a importantei abordarii integratoare, distribuit in cadrul institutiilor publice;

 

 • Implementarea a 22 de sesiuni de informare, 34 de conferinte de informare, 46 de actiuni de voluntariat;

 

 • Programe specifice de formare profesionala (Formator, Comunicare in limba oficiala, Manager de proiect, Expert achizitii, Manager vanzari, Manager de resurse umane), pentru cresterea si dezvoltarea aptitudinilor femeilor, furnizate gratuit. Beneficiarele cursurilor - 694 femei;

 

 • Programe de formare profesionala gratuite pentru 50 de experti si operatori mass-media (Comunicare in limba oficiala);

 

 • Programe de calificare gratuite pentru specializarea „Operator introducere, validare si prelucrare date" pentru 50 de femei;

 

 • Campanii de informare si de crestere a constientizarii si schimb de bune practici, inclusiv in institutii de educatie, prin organizarea a 95 actiuni de informare si 38 sesiuni de informare;

 

 • 101 de parteneriate cu autoritatile publice, centrale si locale precum si cu alti parteneri sociali;

 

 

 • 16 personalitati feminine implicate in campania media de promovare:

Rucsandra Hurezeanu - Director General companie de cosmetice; Cristina Batlan - Director Executiv companie in domeniul tesaturilor si accesoriilor; Alina Pantazi-Sturdza - Presedinte companie de vanzari directe; Alexandra Gatej - Presedinte Consiliu de Administratie societate in domeniul transporturilor; Irina Cajal Marin  - Subsecretar de Stat; Alice Nastase Buciuta - Director publicatie; Gabriela Tudor - Director General Adjunct companie in domeniul formarii profesionale; Monica Pop - Manager General de spital; Ecaterina Andronescu - Profesor; Sorana Georgia - Director general companie de retail; Irina Socol - Presedinte si Director General companie din domeniul software; Antoaneta Curteanu - CEO companie de leasing; Graziela Elena Vajiala - Presedinte Agentie Nationala; Maia Morgenstern - Actrita; Ioana Filipescu - Director domeniu bancar.

 

 • 15 spot-uri audio-video difuzate pe diverse canale media (TV, radio, mediul online);

 

 • Un sondaj national de opinie - pentru a identifica aportul adus de implementare proiectului in procesul de combatere a discriminarii.

 

„Acum, inainte de a spune Sfarsit, putem conchide ca am reusit sa cuantificam lucruri intr-un domeniu ce cu greu poate fi masurat. Grupul tinta de 3226 persoane reprezinta o realitate cu care ne mandrim si speram ca va duce mai departe lupta contra discriminarii.


Ne manifestam increderea ca egalitatea de sanse va reprezenta o poveste cu final fericit si pentru Romania. Tine doar de noi cum alegem sa scriem istoria" a adaugat Florentina Tache.

 

Pentru detalii privind proiectul: Andreea Birdeanu, andreea.birdeanu@totiegali.ro, tel. 0737514530.