Proiect cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 - Investește în oameni!

 
evden eve nakliyat evden eve
 
Galerie foto
 

Egalitate de sanse in educatie - accesul la educatie


In cadrul proiectului Impreuna pentru informarea, constientizarea si promovarea egalitatii de sanse si gen a fost organizata o sesiune de informare, la aceasta participand un numar de 15 persoane. Fiecare participant a completat un formular de grup tinta, o declaratie pe propria raspundere si un contract de voluntariat.  Actiunea de diseminare s-a desfasurat in Bucuresti, in data de 16 august 2013.

 

Subiectul principal al sesiunii de informare s-a axat pe  Egalitatea de sanse in educatie-accesul la educatie, dezbaterile in jurul temei incadrandu-se in obiectivele specifice ale proiectului. Ca si scop central al actiunii, se regaseste informarea celor 15 persoane participante privind accesul la o educatie egal acordata, fara existenta discriminarii. Pe parcursul dezbaterilor au fost subliniate schimbarile benefice pe care le pot face fiecare dintre participantii prezenti in sala in aceasta privinta, daca se implica ca voluntari prin intermediul acestui proiect. Astfel, ideile comentate de-a lungul dezbaterilor au constat in definirea discriminarii, enumerarea tipurilor de discriminare, obstacole si conflicte majore ale acesteia in educatie, precum si modalitati de combatere a discriminarii si de promovare a egalitatii.

 

Prin dialogul deschis dintre participanti au fost atinse obiectivele sesiunii de informare, cei prezenti urmand ca pe viitor sa se implice mai mult in promovarea egalitatii in educatie. Spre sfarsitul actiunii, participantilor le-au fost distribuite materiale de promovare a proiectului Impreuna pentru informarea, constientizarea si promovarea egalitatii de sanse si gen.

 

Catre galeria foto.