Proiect cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 - Investește în oameni!

 
evden eve nakliyat evden eve
 
Galerie foto
 

Egalitate de sanse si gen pe piata muncii


Daca vorbim despre accesul femeilor pe piata muncii vorbim despre inegalitate de sanse intre femei si barbati si discriminarea femeii. Desi s-au inregistrat progrese semnificative in domeniul ocuparii, femeile se confrunta inca cu probleme in atingerea unei egalitati reale, probleme evidente fiind in asigurarea unei proportionalitati între viata de familie si profesie.


Daca sistemul legislativ a cunoscut o serie de imbunatatiri si poate sanctiona orice forma de discriminare, pentru asigurarea egalitatii de sanse intre femei si barbati este necesara schimbarea perceptiilor, atitudinilor si comportamentelor indivizilor. Completarea si aducerea legislatiei in domeniul muncii la nivelul normelor promovate de UE este rezultatul presiunii pe care legislatia internationala l-a pus pe reglementarea relatiilor de munca, prin actele normative ale Organizatiei Internationale a Muncii, agentie a Organizatiei Natiunilor Unite.


Asigurarea efectiva a egalitatii de sanse intre femei si barbati este inca un subiect tabu in Romania.

 

Spre analiza.