Proiect cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 - Investește în oameni!

 
evden eve nakliyat evden eve
 
Galerie foto
 

Gala egalitatii de sanse


In data de 7 septembrie 2011, la Casa de Cultura a Studentilor din Bucuresti, a avut loc Gala egalitatii de sanse, eveniment realizat in cadrul proiectului „Impreuna pentru informarea, constientizarea si promovarea egalitatii de sanse si gen".

 

Gala realizata de Uniunea Nationala a tuturor Studentilor din Romania, Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului si Federatia Nationala Sindicala Alma Mater, a avut ca scop promovarea cazurilor de succes si constientizarea cetatenilor, a autoritatilor, a mediului economic, dar si a societatii civile cu privire la necesitatea promovarii unei societati incluzive si a prevenirii fenomenului discriminarii. Evenimentul s-a bucurat de prezenta multor personalitati, dintre care amintim : din partea Ambasadei Frantei in Romania - Henri Paul, Ambasador; din partea Ambasadei SUA in Romania - Sagetta Edwina, Consilier cultural,  Sullivan Liam, Departamentul politic, Stewart James, Departamentul politic; din partea Presedintiei Romaniei - Iulian Fota, Consilier Prezidential; din partea Senatului Romaniei - Mircea Geoana, Presedinte Senat, Ecaterina Andronescu, Senator; din partea Camerei Deputatilor - Priboi Florin, Consultant parlamentar, Turcu Irina, Sef cabinet; Din partea Comisiei Europene in Romania - Maiorescu Andreea, Reprezentantul Comisiei Europene in Romania; Din partea Consiliului National pentru Combaterea Discriminarii - Dora Margarit, Director Cabinet.

 

Elementul inedit al Galei a fost reprezentat de prezentarea fenomenului discriminarii intr-un format neconventional de interactiune cu arta - un one woman show, o "Declaratie pe propria raspundere" ce ne indeamna sa privim dincolo de forma, dincolo de limitarile etnice si sociale. Actrita de etnie roma, Alina Serban, este cea care a servit auditoriului povestea vietii ei.

 

Catre galeria foto.