Proiect cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 - Investește în oameni!

 
evden eve nakliyat evden eve
 
Galerie foto
 

Egalitatea de sanse si gen in campul muncii


In data de 13 decembrie 2013 a avut loc, la Tulcea, actiunea de informare cu titlul „Egalitatea de sanse si gen in campul muncii".

 

Evenimentul s-a desfasurat la Casa Avramide, Strada Progresului nr. 32, Tulcea, fiind aduse in discutie aspecte legate de asigurarea unui tratament egal in angajare, instruire profesionala, promovare si conditii de munca, indiferent de gen, varsta, arie geografica, religie, orientare sexuala, boli cronice sau potential transmisibile sau diferite grade de handicap.

 

Accesul egal pe piata muncii este strans legat de conceptele de egalitate de sanse si non-discriminare care li se aplică atat potentialului angajat, cat si potentialului angajator. Astfel, in cadrul acestei intalniri, au fost prezentate normele legislative comunitare din domeniul egalitatii de sanse si gen, si anume: remuneratie egala pentru femei si barbati pentru munca egala si munca de valoare egala; tratament egal in angajare, instruire profesionala, promovare si conditii de munca; tratament egal in asigurari sociale (planuri statutare si ocupationale); organisme pentru promovarea egalitatii intre femei si barbati; protectie impotriva discriminarii directe si indirecte bazate pe sex, inclusiv bazate pe statutul marital sau familial; protectie impotriva hartuirii bazate pe sex si a harturii sexuale; accesul victimelor la justitie si protejarea lor de infractori; masuri de prevenire a discriminarii savarsite de catre angajator, planuri de egalitate in cadrul firmelor, etc.

 

Discutiile purtate in cadrul acestei intalniri au avut ca rezultat constientizarea asupra faptului ca este necesara si de dorit integrarea perspectivei de sanse si gen in viata sociala, pentru a se crea astfel o societate egala, pentru a incuraja femeile sa se implice in viata sociala cu toate aspectele care o compun si, nu in ultimul rand, pentru a incuraja conclucrarea femeilor si barbatilor in sensul atingerii egalitatii de sanse. Totodata, este importanta responsabilizarea ambelor genuri pentru a crea o societate echilibrata care sa corespunda realitatilor sociale existente in momentul de fata.

 

Catre galeria foto.