Proiect cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 - Investește în oameni!

 
evden eve nakliyat evden eve
 
Galerie foto
 

Stiri


Ajuta-i sa mearga la scoala!

In data de 28 august, in cadrul proiectului "Impreuna pentru informarea, constientizarea si promovarea egalitatii de sanse si gen", a fost realizata actiunea de voluntariat „Ajuta-i sa mearga la scoala!". Evenimentul a fost organizat de Uniunea Nationala a tuturor Studentilor din Romania, impreuna cu partenerii sai Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului si Federatia Nationala Sindicala Alma Mater, si s-a desfasurat in comuna Brosteni, judetul Mehedinti.

Fii eco in vacanta! - actiunea a 3-a

Echipa proiectului „Impreuna pentru informarea, constientizarea si promovarea egalitatii de sanse si gen" a continuat seria de actiuni de ecologizare desfasurate pe litoralul romanesc. Desfasurata, in perioada 16-18 august 2012, in statiunea Costinesti, judetul Constanta, aceasta actiune a reprezentat o consecinta a dorintei de mentinere a litoralului romanesc in parametrii optimi de curatenie.

Discriminarea pe piata muncii

Echipa proiectului „Impreuna pentru informarea, constientizarea si promovarea egalitatii de sanse si gen", a organizat in data de 31 iulie 2012, sesiunea de informare cu titlul Discriminarea pe piata muncii, in Craiova, strada Milcovului.

Asistenta sociala poate conduce la discriminare?

In cadrul proiectului „Impreuna pentru informarea, constientizarea si promovarea egalitatii de sanse si gen", partenerii au realizat o actiune cu tema "Asistenta sociala poate conduce la discriminare?". Actiunea s-a realizat prin discutii "pe teren" in satele din jurul orasului Magurele, judetul Ilfov, pe tema enuntata mai sus, in perioada 16 -31 iulie 2012.

Principalele tipuri de discriminare

In data de 29 iulie, in cadrul proiectului "Impreuna pentru informarea, constientizarea si promovarea egalitatii de sanse si gen", a fost realizata sesiunea de informare „Principalele tipuri de discriminare". Evenimentul s-a desfasurat in campusul Universitatii din Craiova, caminul studentesc 7, judetul Dolj.

Identificarea tipurilor de discriminari cu care se confrunta tinerii absolventi de universitate

In cadrul proiectului "Impreuna pentru informarea, constientizarea si promovarea egalitatii de sanse si gen" a avut loc actiunea de informare cu titlul „Identificarea tipurilor de discriminari cu care se confrunta tinerii absolventi de universitate", cu absolventi din diferite promotii ale universitatii, parte dintre ei fiind angajati in diferite organizatii si o alta parte aflata inca in cautarea unui loc de munca. Actiunea s-a desfasurat la sediul din Baia Mare, str. Dr. Victor Babes 62° in data de 27.07.2012.

Eliminarea practicilor discriminatorii de la locul de munca

Echipa proiectului "Impreuna pentru informarea, constientizarea si promovarea egalitatii de sanse si gen" a organizat in Craiova, in data de 27 iulie 2012, sesiunea de informare "Eliminarea practicilor discriminatorii de la locul de munca". Voluntarii au primit toate informatiile privind proiectul ce are printre obiective promovarea egalitatii de sanse si gen in randul societatii, constientizarea si recunoasterea importantei eliminarii practicilor discriminatorii la locul de munca si afirmarea necesitatii existentei unei societati inclusive. S-a ales ca tema principala integrarea persoanelor

Forme ale discriminarii in randul personalului didactic auxiliar

In cadrul proiectului "impreuna pentru informarea, constientizarea si promovarea egalitatii de sanse si gen" a avut loc actiunea de informare cu titlul „Forme ale discriminarii in randul personalului didactic auxiliar", la Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca, Centrul Universitar de Nord din Baia Mare, in data de 25.07.2012.

Promovarea de masuri si instrumente privind incluziunea persoanelor vulnerabile pe piata muncii

In Romania, persoanele apartinand grupurilor vulnerabile se integreaza tot mai greu pe piata muncii. Societatea romaneasca nu-si poate permite sa ignore aceste resurse umane, asa incat, este nevoie de promovarea de masuri si instrumente care sa sustina incluziunea acestora. Fara aceste demersuri, discriminarea face ca aceste persoane sa isi gaseasca cu greu locul si rolul in societate.

Conceptul de mobbing necunoscut la nivelul societatii romanesti

In cadrul proiectului „Impreuna pentru informarea, constientizarea si promovarea egalitatii de sanse si gen" partenerii au organizat o actiune de informare in cadrul Asociatiei de proprietari Bl.11, nr.21, Titan in data de 23 iulie 2012. La sesiune au luat parte un numar de 18 persoane din care 10 femei reprezentand grupul tinta al proiectului. Tema aleasa pentru dezbatere a fost „Conceptul de mobbing necunoscut la nivelul societații romanesti". Actiunea de informare s-a desfasurat printr-o discutie libera intre participanti despre mobbing si ce reprezinta acesta.