Proiect cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 - Investește în oameni!

 
evden eve nakliyat evden eve
 
Galerie foto
 

Stiri


Discriminarea grupurilor vulnerabile

Sesiunea de informare cu titlul "Discriminarea grupurilor vulnerabile" a avut loc in Complexul Studentesc Lapus, Craiova in data de 29.06.2012 si s-a adresat persoanelor apartinand organizatiilor societatii civile din aceasta regiune. Tema „Discriminarea grupurilor vulnerabile" este una de actualitate si de interes pentru Ong-uri intrucat mare parte din grupul tinta este reprezentat de persoane incadrate in categoria vulnerabile (femei, persoane cu handicap,familii monoparentale etc.)

Moduri de manifestare a discriminarii in randul personalului nedidactic si didactic auxiliar in universitate

In cadrul proiectului „Impreuna pentru informarea, constientizarea si promovarea egalitaţii de sanse si gen" a avut loc actiunea de informare cu titlul „Moduri de manifestare a discriminarii in randul personalului nedidactic si didactic auxiliar in universitate", actiune adresata personalului nedidactic din Centrul Universitar de Nord din Baia Mare, in data de 29.06.2012.

Metode de a combate discriminarea

Pentru a fi tratat egal si pentru a avea aceleasi drepturi si libertati, trebuie sa invatam sa ne respectam, sa ne evaluam comportamentul social si sa acceptam evaluarile celor din jur. In cadrul proiectului "Impreuna pentru informarea, constientizarea si promovarea egalitatii de sanse si gen", a fost organizata o sesiune de informare cu titlul "Metode de a combate discriminarea" in cadrul careia au fost informate persoane interesate de fenomenul discriminarii, egalitate de sanse in legislatia europeana si nationala si despre institutii abilitate in domeniul egalitatii de sanse si tratament.

Discriminarea la locul de munca

Sesiunea de informare cu titlul „Discriminarea la locul de munca" a avut loc in data de 28.06.2012,Strada Tehnicii nr.4, Craiova, Judetul Dolj si s-a adresat persoanelor apartinand organizatiilor societatii civile.

Dezvoltarea spiritului civic si al implicarii in actiuni de voluntariat

Echipa proiectului a desfasurat in data de 24 iunie 2012, in tabara de la Salatruc, judetul Bacau, un work-shop cu voluntari. Work-shopul s-a adresat in special tinerilor prezenti, voluntari in diverse organizatii, si a vizat informarea acestora cu privire la dezvoltarea spiritul civic si al implicarii in actiuni de voluntariat. Aceasta tema a fost abordata, deoarece este foarte important ca cetatenii sa fie implicati in activitati de voluntariat, acestea reprezentand o potentiala sursa pentru dezvoltarea social-economica a comunitatii lor.

Ecologizare Salatruc – zona Baraj Valea Uzului

In data de 23 iunie 2012, consortiul proiectului "Impreuna pentru informarea, constientizarea si promovarea egalitatii de sanse si gen" a realizat o actiune de ecologizare la baza Barajului de pe Valea Uzului, Salatruc, judetul Bacau. La aceasta actiune au participat 20 de tineri voluntari ce au dorit sa ajute la ecologizarea zonei, considerand ca astfel vor ajuta mediul inconjurator.

Discriminarea de varsta

Sesiunea de informare Discriminarea de varsta s-a desfasurat in cladirea centrala a Universitatii din Craiova, Facultatea de Drept si Stiinte Administrative, in sala 443-B. Au luat parte la aceasta membrii voluntari in cadrul unor ONG-uri, reprezentand societatea civila din Craiova si Oltenia.

Combaterea discriminarii si incluziunea sociala

Sesiunea "Combaterea discriminarii si incluziunea sociala" din cadrul proiectului " Impreuna pentru informarea, constientizarea si promovarea egalitatii de sanse si gen", a avut ca scop informarea tinerilor despre fenomenul discriminarii, egalitatea de sanse in legislatia europeana si nationala.

Discriminarea - o problema contemporana

In data de 24.06.2012 a fost promovat proiectul „Impreuna pentru informarea, constientizarea si promovarea egalitatii de sanse si gen" in complexul Tehnologia Constructiilor de Masini din Facultatea de Mecanica din orasul Craiova, judetul Dolj, prin organizarea unei sesiuni de informare cu titlul „Discriminarea - o problema contemporana". In cadrul sesiunii au fost informate persoanele prezente despre egalitatea de sanse si gen in rândul societatii. Prin intermediul acestei sesiuni s-a constientizat importanta eliminarii practicilor discriminatorii la locul de munca si afirmarea existentei un

Paranoia pentru putere si functii de conducere-efect al violentei domestice si abuzurilor din copilarie?

In cadrul proiectului „Impreuna pentru informarea, constientizarea si promovarea egalitatii de sanse si gen" a avut loc actiunea de informare cu titlul „Paranoia pentru putere si functii de conducere-efect al violentei domestice si abuzurilor din copilarie?". Locatia pentru desfasurarea actiunii, a fost Facultatea de Constructii a Universitatii Politehnica din Timisoara, Laboratorul de Hidraulica, in data de 27.06.2012.