Proiect cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 - Investește în oameni!

 
evden eve nakliyat evden eve
 
Galerie foto
 

Stiri


Hartuirea sexuala – un pericol existent la orice pas

Dezbaterea care a avut ca tema promovarea egalitatii de sanse in mediul universitar s-a desfasurat in cadrul Universitatii din Bucuresti, in data de 19 iunie 2012. Au participat un numar de 14 femei si 5 barbati, angajati ai Universitatii din Bucuresti. Aceasta actiune de informare a fost adresata tuturor celor care activeaza sau sunt interesati de viata universitara (cadre didactice, studenti) pentru a-i informa in domeniul egalitatii de sanse si a prevenirii discriminarii.

Hartuirea sexuala la locul de munca

Actiunea s-a desfasurat marti, 19 iunie, orele 14,00-15,30, in localul Facultatii de Limbi si Literaturi Straine, str. Edgar Quinet, 5-7, etaj 2, amfiteatrul Hasdeu. Participantii au fost studente si studenti din anul II, sectia Limbi moderne aplicate, a caror pregatire vizeaza integrarea pe piata interna si europeana ca specialisti trilingvi in domeniul relatiilor europene si al afacerilor. Dupa prezentarea misiunii Proiectului, a promotorului, a FSE, a partenerilor, si dupa sublinierea importantei promovarii egalitatii de sanse si gen in conditiile unei polarizari accentuate a intereselor a

Discriminarea in societatea contemporana – tipologie, exemple

In data de 16 iunie 2012, Uniunea Nationala a tuturor Studentilor din Romania, impreuna cu partenerii Federatia Nationala Sindicala Alma Mater si Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului au organizat, in cadrul proiectului "Impreuna pentru informarea, constientizarea si promovarea egalitatii de sanse si gen", o actiune de informare la Universitatea din Bucuresti.

Discriminarea in societatea contemporana – tipologie, exemple

In data de 16 iunie 2012, Uniunea Nationala a tuturor Studentilor din Romania, impreuna cu partenerii Federatia Nationala Sindicala Alma Mater si Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului au organizat, in cadrul proiectului "Impreuna pentru informarea, constientizarea si promovarea egalitatii de sanse si gen", o actiune de informare la Universitatea din Bucuresti.

Mobbing-ul sau hartuirea morala la locul de munca

Actiunea s-a desfasurat in ziua de vineri 15 iunie, intre orele 12,00-13,30, in localul Facultatii de Limbi si Literaturi Straine din str. Edgar Quinet, 5-7, etaj 4, sala 402, dedicata activitatilor de francofonie academica, culturala si sociala. Printre cei 13 participanti, studente din anii I-III si master, a dorit sa fie prezent, fiind interesat de tema, si lectorul francez, Frédéric Bonnor, cadru didactic asociat in cadrul Departamentului de limba si literatura franceza al Universitatii din Bucuresti. Acesta ne-a marturisit ca legislatia franceza are reglementari stricte in materie de ha

Discriminarea persoanelor infectate cu HIV/Sida

In cadrul proiectului “Impreuna pentru informarea, constientizarea si promovarea egalitatii de sanse si gen” a fost organizata pe data de 14.06.2012, sesiunea de informare „Discriminarea persoanelor infectate cu Hiv/Sida”. Acesta a avut loc in cadrul Facultatii de Automatica si Calculatoare din Craiova, judetul Dolj.

Perceperea discriminarii in cazul familiilor monoparentale

In cadrul activitatii A8 “Organizarea unei campanii de informare si de crestere a constientizarii si schimb de bune practici, inclusiv in institutii de educatie”, campanie ce se adreseaza publicului tinta (tineret, femei, studenti, etc.) pentru a-l informa in domeniul egalitatii de sanse si a prevenirii discriminariii, schimbul de bune practici s-a realizat in dezbaterea cu tema “Perceperea discriminarii in cazul familiilor monoparentale”.

Exista egalitate intre genuri in viata de familie? Cum sunt distribuite sarcinile intre membri?

Dezbaterea care a avut ca tema promovarea egalitatii de sanse in viata de familie s-a desfasurat in cadrul activitatii A8 “Organizarea unei campanii de informare si de crestere a constientizarii si schimb de bune practici, inclusiv in institutii de educatie”. Aceasta campanie se adreseaza publicului tinta (tineret, studenti) pentru a-l informa in domeniul egalitatii de sanse si a prevenirii discriminarii.

Egalitate in drepturi

In cadrul acestei sesiuni de informare cu titlul „Egalitate in drepturi” s-a urmarit constientizarea principiilor discriminarii si egalitatii de sanse. Au fost informate persoane apartinand organizatiilor societatii civile carora prin intermediul mai multor materiale (flyere, ghid Toti Egali, prezentare powerpoint) le-au fost aduse la cunostiinta informatii privind egalitatea de sanse si gen.

Initiative sindicale romanesti la nivel national in domeniul egalitatii de sanse

Actiunea de informare a avut loc in Universitatea Politehnica Bucuresti, Facultatea de Stiinta si Ingineria Materialelor, sala JL 209, miercuri 12 iunie 2012. Principalele idei dezvoltate in cadrul evenimentului au fost: