Proiect cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 - Investește în oameni!

 
evden eve nakliyat evden eve
 
Galerie foto
 

Stiri


Violenta domestica si abuzurile ne pot afecta copilaria

Actiunea de informare s-a desfasurat in data de 11.06.2012 si a avut ca locatie Universitatea Valahia din Targoviste, Corpul S, Targoviste, Judetul Dambovita. La actiune au participat un numar de 15 femei (studenti si salariati, membrii de sindicat) apartinand grupului tinta al proiectului.

Cadrul legislativ romanesc din domeniul egalitatii de sanse

In cadrul activitatii A8 "Organizarea unei campanii de informare si de crestere a constientizarii si schimb de bune practici, inclusiv in institutii de educatie", campanie care se adreseaza publicului tinta (tineret, studenti) pentru a-l informa in domeniul egalitatii de sanse si a prevenirii discriminarii, a fost organizat un schimb de bune practici, realizat prin promovarea unei actiuni de informare cu tema: "Cadrul legislativ romanesc din domeniul egalitatii de sanse".

Cunoaste-ti de mic drepturile! Actiunea a 2-a

Uniunea Nationala a Tuturor Studentilor din Romania, Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului si Federatia Nationala Sindicala Alma Mater, in data de 8 iunie 2012, au realizat a doua actiune „Cunoaste-ti de mic drepturile!". Actiunea a avut loc in judetul Mehedinti, comuna Brosteni, sat Lupsa de Jos, si s-a adresat prescolarilor din localitate.

Ce stim despre drepturile angajatilor? Cum ar trebui combatute cazurile de discriminare la locul de munca

In data de 07.06.2012 a avut loc actiunea de informare cu tema: Ce stim despre drepturile angajatilor? Cum ar trebui combatute cazurile de discriminare la locul de munca, in sala Hasdeu a Bibliotecii Centrale Universitare "M. Eminescu" din Iasi unde au participat studenti si personal al organizatiilor societatii civile.

Educatia ca instrument de lupta pentru promovarea egalitatii de sanse si gen

In cadrul proiectului „Impreuna pentru informare, constientizarea si promovarea egalitatii de sanse si gen" a fost organizata o conferinta de informare avand ca locatie Facultatea de Automatica, Claculatoare si Electronica a Universitatii din Craiova, sala E-MEC. Data desfasurarii actiunii a fost 5.06.2012. La aceasta actiune au participat cadre didactice din mediul preuniversitar, studenti, femei si barbati.

Tipuri de discriminare in societatea romaneasca dupa 1989

Consortiul proiectului Impreuna pentru informarea, constientizarea si promovarea egalitatii de sanse si gen a organizat, in data de 30 mai 2012, actiunea de informare "Tipuri de discriminare in societatea romaneasca dupa 1989". esfasurata in cadrul activitatii A8 "Organizarea unei campanii de informare si de crestere a constientizarii si schimb de bune practici, inclusiv in institutii de educatie", actiunea a avut loc la Institutul de Fizica si Inginerie Nucleara - „Horia Hulubei" din orasul Magurele, Jud. Ilfov, in sala de sedinte a Departamentului de Fizica Mediului si a Vietii (DFVM).

Tipuri de discriminare: Discriminare directa; Discriminare indirecta; Discriminare multipla, Discriminare pozitiva. Cadrul legislativ european din domeniul egalitatii de sanse

Marti, 29.05.2012, a avut loc, in sala Hasdeu a Bibliotecii Centrale Universitare "M. Eminescu" din Iasi, actiunea de informare Tipuri de discriminare: Discriminare directa; Discriminare indirecta; Discriminare multipla, Discriminare pozitiva. Cadrul legislativ european din domeniul egalitatii de sanse.

Discriminarea la locul de munca

Uniunea Na­tio­na­la a tuturor Studentilor din Ro­ma­nia (UNSR), Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului si Federatia Nationala Sindicala Alma Mater au organizat, in data de 29 mai a.c., actiunea de informare „Discrimarea la locul de munca". 32 de angajati ai S.C. TechnoCAD S.A. Baia Mare au luat parte la dicutiile cu privire la discriminarea pe piata muncii.

Discriminarea si egalitatea de sanse

In cadrul activitatii A8 "Organizarea unei campanii de informare si de crestere a constientizarii si schimb de bune practici, inclusiv in institutii de educatie", campanie ce se adreseaza publicului tinta (tineret, femei, studenti, persoane cu handicap, etc.) pentru a-l informa in domeniul egalitatii de sanse si a prevenirii discriminariii. Schimbul de bune practici s-a realizat in cadrul dezbaterii cu tema "Discriminarea si egalitatea de sanse".

Responsabilitatea sociala a universitatii privind egalitatea de sanse

Consortiul proiectului Impreuna pentru informarea, constientizarea si promovarea egalitatii de sanse si gen a organizat, in data de 25 mai, la Universitatea din Bucuresti, conferinta "Responsabilitatea sociala a universitatii privind egalitatea de sanse". Responsabilitatea sociala este o datorie pe care fiecare entitate, indiferent de domeniul in care isi desfasoara activitatea, trebuie sa o poarte pentru societate, pentru obtinerea succesului doar cu respectarea legii, prin adoptarea unui comportament etic, prin grija pentru mediul inconjurator. Problemele sociale trebuie sa cuprinda si preoc