Proiect cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 - Investește în oameni!

 
evden eve nakliyat evden eve
 
Galerie foto
 

Stiri


Sunt de etnie roma si sunt mandru, mandra

In cadrul proiectului Impreuna pentru informarea, constientizarea si promovarea egalitatii de sanse si gen a avut loc, in data de 25 mai, actiunea de informare Sunt de etnie roma si sunt mandru, mandra. Actiunea, ce a avut loc la Scoala generala Grozavesti, Comuna Corbii Mari, Jud. Dambovita, s-a bucurat de prezenta a 29 de persoane de etnie roma, parinti si copii, alaturi de doua invatatoarele de la clasele I si IV ( Baniceru Mariana si Valentina Bazavan).

Cadrul legislativ european din domeniul egalitatii de sanse

In cadrul activitatii A8 “Organizarea unei campanii de informare si de crestere a constientizarii si schimb de bune practici, inclusiv in institutii de educatie”, consortiul proiectului a organizat actiunea de informare cu tema: ”Cadrul legislativ european din domeniul egalitatii de sanse”. Actiunea s-a desfasurat in cadrul Extensiei de la Satu Mare a Universitatii Tehnice din Cluj-Napoca, Facultatea Constructii de Masini, in sala 206, in data de 25 mai 2012, la care au participat un numar total de 19 persoane (13 studenti, 6 doctoranzi), din care 5 femei si 1 persoana de etnie roma.

Prejudecati de gen in exercitarea profesiei

La actiunea de informare Prejudecati de gen in exercitarea profesiei, organizata de Uniunea Nationala a tuturor Studentilor din Romania impreuna cu partenerii Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului si Federatia Nationala Sindicala Alma Mater, in data de 23 mai 2012, la Universitatea din Bucuresti, locatia Schitul Magureanu nr. 1, sala 5, au participat studenti de la Facultatea de Filologie.

Sunt femeile discriminate in mediul studentesc?

In data de 23 mai 2012, Uniunea Nationala a tuturor Studentilor din Romania, impreuna cu partenerii Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului si Federatia Nationala Sindicala Alma Mater au organizat, in cadrul proiectului "Impreuna pentru informarea, constientizarea si promovarea egalitatii de sanse si gen", actiunea de informare "Sunt femeile discriminate in mediul studentesc?"

Discrimarea in spatiul universitar

In cadrul activitatii A8 "Organizarea unei campanii de informare si de crestere a constientizarii si schimb de bune practici, inclusiv in institutii de educatie" a avut loc, in data de 23 mai 2012, actiunea de informare „Discrimarea in spatiul universitar". Au fost prezente, la actiunea desfasurata la Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, Centrul Universitar de Nord din Baia Mare, 17 persoane -studenti- care au fost informate asupra fenomenului discriminarii. Discutiile au fost axate, in special, pe legislatia existenta in domeniu, la nivel national si international, si pe documentele care st

Cadrul legislativ romanesc din domeniul egalitatatii de sanse

In data de 22 mai 2012, incepand cu ora 12, la Grupul Scolar "Udrea Baleanu", din comuna Baleni Judetul Dambovita, a avut loc, in cadrul proiectului "Impreuna pentru informarea, constintizarea si promovarea egalitatii de sanse si gen actiunea de informare" actiunea de informare "Cadrul legislativ romanesc din domeniul egalitatatii de sanse". La aceasta manifestare au participat cadre didactice, personal didactic auxiliar si elevi.

Promovarea femeii, motiv de hartuire sexuala

Consortiul proiectului Impreuna pentru informarea, constientizarea si promovarea egalitatii de sanse si gen a desfasurat, in data de 22 mai 2012, actiunea de informare „Promovarea femeii, motiv de hartuire sexuala". Facultatea de Electrotehnica a Universitatii Politehnica din Timisoara a fost gazda evenimenului ce a reunit studenti si membri din conducerea Sindicatului Liber din Universitatea Politehnica din Timisoara.

Tipuri de discriminare

Uniunea Nationala a tuturor Studentilor din Romania, Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului si Federatia Natională Sindicala Alma Mater au organizat in cadrul activitatii A8 "Organizarea unei campanii de informare si de crestere a constientizarii si schimb de bune practici, inclusiv in institutii de educatie" actiunea de informare cu titlul: „Tipuri de discriminare - Discriminare directă; Discriminare indirectă; Discriminare multiplă; Discriminare pozitivă"

Ce intelegem prin discriminare?

Uniunea Na­tio­na­la a tuturor Studentilor din Ro­ma­nia (UNSR), Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului si Federatia Nationala Sindicala Alma Mater au organizat, in data de 18.05.2012, actiunea de informare cu tema: Ce intelegem prin discriminare? Cadrul legislativ romanesc din domeniul egalitatii de sanse. Evenimentul a fost gazduit de Biblioteca Centrala Universitara "M. Eminescu" din Iasi si a reunit studenti si personal al organizatiilor societatii civile.

De ce este importanta promovarea egalitatii de sanse?

In cadrul activitatii A8 "Organizarea unei campanii de informare si de crestere a constientizarii si schimb de bune practici, inclusiv in institutii de educatie", campanie care se adreseaza publicului tinta (tineret, studenti) pentru a-l informa in domeniul egalitatii de sanse si prevenirii discriminarii, a fost organizat un schimb de bune practici cu tema: "De ce este importanta promovarea egalitatii de sanse?"