Proiect cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 - Investește în oameni!

 
evden eve nakliyat evden eve
 
Galerie foto
 

Stiri


Modalitati de combatere a discriminarii de gen

In data de 16 mai 2012 Consortiul proiectului a organizat, la Universitatea Valahia din Targoviste, actiunea de informare Modalitati de combatere a discriminarii de gen. Pentru a preveni aparitia diferentelor de gen si a discriminarii este necesara promovarea oportunitatilor egale de dezvoltare in viata si de afirmare a indivizilor ca persoane autonome, cu atat mai mult cu cat niciunul dintre sexe nu reprezinta un grup minoritar.

Stereotipuri de gen in alegerea profesiei

Actiunea de informare Stereotipuri de gen in alegerea profesiei, organizata in cadrul proiectului Impreuna pentru informarea, constientizarea si promovarea egalitatii de sanse si gen, in data de 16 mai 2012, s-a adresat unei grupe de studenti din anul I, de la Facultatea de Litere, Universitatea din Bucuresti. Acestora le-au fost prezentati partenerii in proiect, subliniind faptul ca beneficiarul proiectului este UNSR ca principal vector de solidarizare a tinerilor in vederea promovarii egalitatii de sanse si gen intr-o societate polarizata, ce tinde sa investeasca mai mult in resurse material

Ce sunt stereotipurile de gen?

In cadrul activitatii A8 "Organizarea unei campanii de informare si de crestere a constientizarii si schimb de bune practici, inclusiv in institutii de educatie" consortiul proiectului Impreuna pentru informarea, constientizarea si promovarea egalitatii de sanse si gen a realizat actiunea de informare "Ce sunt stereotipurile de gen?". Actiunea de informare a avut loc, in data de 16 mai 2012, la Universitatea Politehnica Bucuresti, Facultatea de Stiinta si Ingineria Materialelor, sala JL 209.

Hartuirea sexuala – o realitate?

In data de 15 mai 2012 Uniunea Nationala a tuturor Studentilor din Romania impreuna cu partenerii Federatia Nationala Sindicala Alma Mater si Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului au organizat, in cadrul proiectului "Impreuna pentru informarea, constientizarea si promovarea egalitatii de sanse si gen", actiunea de informare "Hartuirea sexuala - o realitate?"

Combaterea discriminarii de gen in randul angajatilor din Universitatea Politehnica Timisoara

In cadrul activitatii A8 "Organizarea unei campanii de informare si de crestere a constientizarii si schimb de bune practici, inclusiv in institutii de educatie". Consortiul proiectului a organizat actiunea de informare cu titlul „Combaterea discriminarii de gen in randul angajatilor din Universitatea Politehnica Timisoara". Locatia desfasurarii actiunii de informare, din data de 10.05.2012, a fost Facultatea de Mecanica a Universitatii Politehnica din Timisoara, amfiteatrul 150. Au dat curs invitatiei membri Sindicatului Liber din Universitatea Politehnica din Timisoara, femei si barbati.

Ce se intelege prin discriminare?

In data de 9 mai 2012, in sala D101 a Facultatii Ingineria Sistemelor Biotehnice, Universitatea Politehnica din Bucuresti, a avut loc actiunea de informare "Ce se intelege prin discriminare?", realizata in cadrul proiectului „Impreuna pentru informarea, constientizare si promovarea egalitatii de sanse si gen". Cadrele didactice, personalul didactic auxiliar, studentii si absolventii participanti au dezbatut pe baza fenomenului discriminarii.

Campanie antifumat

Cu ocazia Zilei Mondiale Antifumat (31 mai), consortiul proiectului " Impreuna pentru informarea, constientizarea si promovarea egalitatii de sanse si gen" a organizat o Campanie Antifumat. Aceasta s-a desfasurat pe data de 28.05. 2012, in cadrul Facultatii de Administratie Publica si Studii Politice Comparate din Targu-Jiu.

Campanie de ecologizare Comuna Galbeni

Turismului necontrolat, locurile neamenajate si lipsa educatiei in randul populatiei sunt factori cu un impact negativ asupra naturii (distrugerea/deteriorarea faunei si florei). In acest sens, in data de 12 mai 2012, echipa proiectului impreuna cu 10 studenti ai Universitatii "Vasile Alecsandri" din Bacau si voluntari ai Ligii Studentesti, au mers in zona comunei Galbeni, la 10 km de municipiul Bacau, unde foarte multi bacauani isi petrec timpul liber. Lacul Galbeni este din luna mai 2006 aria de protecţie speciala avifaunistica fiind sub custodia Centrului Regional de Ecologie Bacau.

Saptamana voluntarului

Uniunea Nationala a tuturor Studentilor din Romania beneficiar in cadrul proiectului „Impreuna pentru informarea, constientizarea si promovarea egalitatii de sanse si gen" a organizat in perioada, 14-20 mai 2012, festivalul national de voluntariat „Saptamana voluntarului UNSR".

Donare de sange - O sansa pentru viata!

Consortiul proiectului a organizat cu ajutorul studentilor din Asociatia Studentilor in Stiinte Exacte de la Universitatea de Vest din Timisoara (ASSEUT), membru UNSR, o campanie de donare de sange cu titlul " O sansa pentru viata" . Campania s-a desfasurat in intervalul 14-16 mai, atragand cat mai multi donatori, in special din randul tinerilor. La aceasta campanie printre participanti s-au numarat studenti, profesori, personalitati din judetul Timis dar si simpli cetateni ai Municipiului Timisoara. Intreaga activitate a avut loc la Centrul Regional de Transfuzie Sanguina Timisoara.