Proiect cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 - Investește în oameni!

 
evden eve nakliyat evden eve
 
Galerie foto
 

Stiri


Egalitatea de sanse pe piata muncii din UE, in contextul programului ET 2020, pentru tinerii din Romania

In data de 27/11/2013 a avut loc conferinta "Egalitatea de sanse pe piata muncii din UE, in contextul programului ET 2020, pentru tinerii din Romania", organizata de FNS Alma Mater, UNSR si MEN in cadrul proiectului „Impreuna pentru informarea, constientizarea si promovarea egalitatii de sanse si gen", cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane, POSDRU/97/6.3/S/63310. Conferinta de informare s-a desfasurat in cadrul Universitatii Politehnica din Bucuresti, Facultatea IMST.

Eliminarea practicilor discriminatorii la locul de munca si promovarea conceptului de egalitate de sanse si gen in randul personalului didactic auxiliar si nedidactic din spatiul universitar

In data de 26 noiembrie 2013 s-a desfasurat actiunea de informare “Eliminarea practicilor discriminatorii la locul de munca si promovarea conceptului de egalitate de sanse si gen in randul personalului didactic auxiliar si nedidactic din spatiul universitar”. Aceasta a fost organizata de FNS Alma Mater, UNSR si MEN in cadrul proiectului „Impreuna pentru informarea, constientizarea si promovarea egalitatii de sanse si gen", cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane, POSDRU/97/6.3/S/63310.

Rolul Sindicatelor in eliminarea practicilor discriminatorii la locul de munca si contributia acestora in gestionarea eficienta a non-discriminarii pe piata muncii

In data de 25 noiembrie 2013 a avut loc actiunea de informare Rolul Sindicatelor in eliminarea practicilor discriminatorii la locul de munca si contributia acestora in gestionarea eficienta a non-discriminarii pe piata muncii. Activitatea din cadrul proiectului "Impreuna pentru informarea, constientizarea si promovarea egalitatii de sanse si gen" s-a desfasurat la Colegiul National "Garabet Ibraileanu" - Iasi. Participanti la aceasta actiune au fost elevii colegiului aflati la ora de consiliere.

Sunt student, ce sanse am pe piata muncii

Sesiunea de informare cu titlul „Sunt student, ce sanse am pe piata muncii" s-a desfasurat in data de 14.11.2013, incepand cu ora 20:30, la Facultatea de Stiinte Economice din cadrul Universitatii „Lucian Blaga" din Sibiu, in sala E11. De informatie au beneficiat 74 de membri ai Clubului Studentilor Economisti, conform listei de prezenta.

Abordarea integratoare a egalitatii de gen, in politicile de ocupare a fortei de munca

In data de 13 noiembrie 2013 a avut loc actiunea de informare cu tema: Abordarea integratoare a egalitatii de gen, in politicile de ocupare a fortei de munca, la Universitatea Tehnica "Gheorghe Asachi" din Iasi, Facultatea De Inginerie Chimica si Protectia Mediului in cadrul proiectului "Impreuna pentru informarea, constientizarea si promovarea egalitatii de sanse si gen". Proiectul este implementat de Uniunea Nationala a tuturor Studentilor din Romania, in colaborare cu Ministerul Educatiei Nationale si Federatia Nationala Sindicala "Alma Mater".

Libertatea exprimarii in spatiul universitar poate reprezenta un motiv de discriminare?

La data de 8/11/2013, la Facultatea de Constructii si Arhitectura din Oradea s-a desfasurat actiunea de informare „Libertatea exprimarii in spatiul universitar poate reprezenta un motiv de discriminare?" organizata de FNS Alma Mater, UNSR si MEN in cadrul Proiectului „Impreuna pentru informarea, constientizarea si promovarea egalitatii de sanse si gen", cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane, POSDRU/97/6.3/S/63310.

EGALITATEA Realitatii?

In data de 05.11.2013 a avut loc la Craiova, in sala SMC Universitatii din Craiova, str. Lapus nr.5, Craiova, 200440, Conferinta de informare - EGALITATEA Realitatii? La aceasta activitate au participat persoane, personal didactic auxiliar si nedidactic din Universitatea din Craiova. Tema conferintei fiind extrem de vasta, a condus la identificarea unor probleme atat la nivel local, cat si la nivel general, axate atat pe problematica egalitatii, dar si pe problematica sarcinilor de servici.

Discriminare si egalitate de sanse pe piata muncii intre barbati si femei

In cadrul proiectului "Impreuna pentru informarea, constientizarea si promovarea egalitatii de sanse si gen", a avut loc actiunea de informare cu titlul „Discriminare si egalitate de sanse pe piata muncii intre barbati si femei". Aceasta s-a desfasurat la Palatului Copiilor Tulcea, in data de 25 octombrie 2013.

Promovarea oportunitatilor egale pe piata muncii

In data de 24.10.2013 a avut loc sesiunea de informare „Promovarea oportunitatilor egale pe piata muncii". Evenimentul s-a desfasurat in sala de sedinte a Colegiului National "Silvania", localitatea Zalau, judetul Salaj, incepand cu ora 17.00.

Ce sunt prejudecatile de gen? Ce sunt prejudiciile?

Actiunea „Ce sunt prejudecatile de gen? Ce sunt prejudiciile?" a avut loc la Liceul Ienachita Vacarescu din Targoviste in data de 23 octombrie 2013 in cadrul proiectului „Impreuna pentru informarea, constientizarea si promovarea egalitatii de sanse si gen".