Proiect cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 - Investește în oameni!

 
evden eve nakliyat evden eve
 
Galerie foto
 

Stiri


Accesul pe piata muncii asigurat de un interviu de succes

In data de 22.10.2013 a avut loc actiunea de informare cu tema: „Accesul pe piata muncii asigurat de un interviu de succes" la Colegiul Tehnic „Ioan C. Stefanescu", din Iasi, tema abordata in cadrul proiectului "Impreuna pentru informarea, constientizarea si promovarea egalitatii de sanse si gen". Proiectul este implementat de Uniunea Nationala a tuturor Studentilor din Romania, in colaborare cu Ministerul Educatiei Nationale si Federatia Nationala Sindicala "Alma Mater".

EGALITATEA in criza?

In data de 22.10.2013 a avult loc la Craiova, in sala de Consiliu a Facultatii de Automatica, Calculatoare si Electronica, str. Bulevardul Decebal, nr.107, Craiova, 200440, Conferinta de informare - EGALITATEA in criza?

Mobbingul sau hartuirea psihologica la locul de munca

In data de 17.10.2013 a avut loc actiunea de informare „Mobbingul sau hartuirea psihologica la locul de munca" in cadrul proiectului „Impreuna pentru informarea, constientizarea si promovarea egalitatii de sanse si gen". Activitatea s-a desfasurat in Campusul Universitar al Universitatii Valahia din Targoviste.

Non-discriminarea tineretului - o garantie a dezvoltarii economice a tarii si a consolidarii democratiei

In data de 16/10/2013 a avut loc conferinta “Non-discriminarea tineretului - o garantie a dezvoltarii economice a tarii si a consolidarii democratiei”, organizata de FNS Alma Mater, UNSR si MECTS in cadrul proiectului „Impreuna pentru informarea, constientizarea si promovarea egalitatii de sanse si gen", cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane, POSDRU/97/6.3/S/63310. Activitatea s-a desfasurat la Universitatea Politehnica din Bucuresti, Facultatea de Stiinte ale Materialelor.

Discriminarea la locul de munca. Combaterea cazurilor de discriminare

In data de 16.10.2013 a avut loc actiunea de informare cu tema: Discriminarea la locul de munca. Combaterea cazurilor de discriminare la Universitatea Tehnica "Gh. Asachi" Iasi, Facultatea de Textile, tema abordata in cadrul proiectului "Impreuna pentru informarea, constientizarea si promovarea egalitatii de sanse si gen", proiect initiat de Uniunea Nationala a tuturor Studentilor din Romania, in colaborare cu Ministerul Educatiei Nationale si Federatia Nationala Sindicala "Alma Mater".

Cum gestionam eficient cazurile de discriminare de pe piata muncii?

In data de 11.10.2013 a avut loc sesiunea de informare „Cum gestionam eficient cazurile de discriminare de pe piata muncii?". Evenimentul s-a desfasurat in sala de conferinte a Hotelului Griff, localitatea Zalau, judetul Salaj, incepand cu ora 18.00. Participantele au constatat ca discriminarea la locul de munca s-a dovedit a fi inca un palier vulnerabil ce creaza nemultumiri, conflicte, demisii si intentari de procese in cadrul companiei sau institutiei. Atat angajatul cat si angajatorul trebuie sa aiba un sistem bine pus la punct, care sa gestioneze eficient orice forma de discriminare.

Egalitate in viata de familie. Reconcilierea vietii profesionale cu viata de familie

In data de 27.09.2013 a avut loc Sesiunea de informare „Egalitate in viata de familie. Reconcilierea vietii profesionale cu viata de familie". Evenimentul s-a desfasurat in sala de conferinte a intreprinderii SC DRUM CONSTRUCT SRL, localitatea Zalau, judetul Salaj, incepand cu orele 16.30. Participantii au cazut de comun acord ca realizarea echilibrului intre profesie - viata personala, atat pentru femei cat si pentru barbati, depinde de o buna organizare a muncii precum si de impartirea egala a responsabilitatilor familiale si a sarcinilor domestice.

Excludere si discriminare pe piata muncii

In data de 27 septembrie 2013, la Palatul Copiilor Tulcea s-a desfasurat sesiunea de informare "Excludere si discriminare pe piata muncii" in cadrul poriectului "Impreuna pentru informarea, constientizarea si promovarea egalitatii de sanse si gen". Pe langa prezentarea proiectului si promovarea finantatorului, discutia s-a axat pe criteriile principale de discriminare pe piata muncii: gen-ul, etnia, varsta, prezenta unei dizabilitati. Avand in vedere faptul ca participantii erau persoane cu varste cuprinse intre 16 si 22 de ani, la discutia despre discriminarea de varsta accentul a fost pus pe

Egalitatea, dreptatea si inegalitatea

In data de 26.09.2013 a avut loc la Bals, in sala de Consiliu a Colegiului Tehnic Bals - Olt, Str. Nicolae Balcescu, nr.232 (Tel./Fax 0249.451.287), Conferinta de informare – Egalitatea, dreptatea si inegalitatea. Activitatea s-a bucurat de prezenta personalului didactic si nedidactic din mediul preuniversitar. Tematica conferintei a condus la o discutie deschisa care a implicat numerosi participanti.

Echilibrul „munca acasa-munca la serviciu” se reflecta in varsta de pensionare a femeilor?

In data de 18/09/2013 a avut loc conferinta “Echilibrul „munca acasa-munca la serviciu” se reflecta in varsta de pensionare a femeilor?”, organizata de FNS Alma Mater, UNSR si MECTS in cadrul Proiectului „Impreuna pentru informarea, constientizarea si promovarea egalitatii de sanse si gen", cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane, POSDRU/97/6.3/S/63310.