Proiect cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 - Investește în oameni!

 
evden eve nakliyat evden eve
 
Galerie foto
 

Stiri


Ce stim despre discriminare?

In cadrul activitatii A8" Organizarea unei campanii de informare si de crestere a constientizarii si schimb de bune practici, inclusiv in institutii de educatie. Campania se va adresa publicului tinta (tineret, studenti) pentru a-l informa in domeniul egalitatii de sanse si a prevenirii discriminarii. Schimbul de bune practici va fi realizat in cadrul forumului anexat site-ului " a avut loc actiunea de informare cu titlul „Ce stim despre discriminare?"

Eliminarea practicilor discriminatorii la locul de munca si promovarea conceptului de egalitate de sanse si gen

Sesiunea de informare a avut loc in data de 5 iulie 2013 si a fost organizata de FNS Alma Mater la Universitatea din Oradea - Facultatea de Protectia Mediului. La aceasta activitate au participat un numar de 12 persoane din Facultatea de Protectia Mediului. Echipa Alma Mater a fost intampinata de catre Domnul Prof.univ.dr.ing. Mircea CURILA, Director de Departament.

Egalitatea nu are granite!

Uniunea Nationala a tuturor Studentilor din Romania impreuna cu partenerii Ministerul Educatiei Nationale si Federatia Sindicala Alma Mater au organizat in data de 28.06.2013, in Bucuresti, Splaiul Independentei nr. 290, camin P21-P22 sesiunea de informare Egalitatea nu are granite. Evenimentul a avut ca auditoriu voluntarii Asociatiei Studentilor si Elevilor Basarabeni, Consortiul proiectului dorind astfel sa informeze tinerii basarabeni asupra drepturilor pe care le au si de care trebuie sa fie constienti. Egalitatea este un drept fundamental ce nu tine cont de etnie, rasa, nationalitate, va

Implica-te activ in viata comunitatii tale!

Implica-te activ in viata comunitatii tale! este cel mai recent eveniment, dedicat voluntarilor din judetul Bacau, realizat in cadrul proiectului Impreuna pentru informarea, constientizarea si promovarea egalitatii de sanse si gen cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013. Investeste in oameni! Sesiunea de informare a avut loc in data de 20.06.2013, in Bacau, Strada Marasesti 1-57, corp B.

Alma Mater si sindicatele europene combat discriminarile de orice fel

Conferinta de informare, la care au participat angajatii UPB, s-a desfasurat in ziua de 25 iunie 2013, intre orele 12-14, in sala CA 012 din cadrul Departamentului de Rezistenta Materialelor din Universitatea Politehnica din Bucuresti. La aceasta actiune au participat 33 de persoane.

Rolul sindicatelor In discriminarea de gen

In data de 26 iunie 2013, consortiul proiectului „Impreuna pentru informarea, constientizarea si promovarea egalitatii de sanse si gen" a organizat in cadrul Universitatii Valahia din Targoviste actiunea de informare Rolul sindicatelor In discriminarea de gen (Construirea sistemelor de salarizare echitabile). Pe parcursul discutiilor din cadrul acestei actiuni, participantii si-au exprimat opiniile si au venit cu propuneri pentru ameliorarea situatiei existente.

Implicarea institutiilor de invatamant in practica de angajare a tinerilor

In data de 25.06 2013 la Colegiul Tehnic de Industrie Alimentara „Terezianum" din Sibiu, in laboratorul de biologie a avut loc actiunea de informare cu titlul: Implicarea institutiilor de invatamant in practica de angajare a tinerilor. Avand in vedere tema actiunii la eveniment au participat optisprezece cadre didactice si didactic-auxiliare din cadrul liceului. Actiunea a constat in urmatoarele:

Se simt discriminati minoritarii etnici?

In cadrul activitatii "Organizarea unei campanii de informare si de crestere a constientizarii si schimb de bune practici, inclusiv in institutii de educatie. Campania se va adresa publicului tinta (tineret, studenti) pentru a-l informa in domeniul egalitatii de sanse si a prevenirii discriminarii. Schimbul de bune practici va fi realizat in cadrul forumului anexat site-ului "a avut loc actiunea de informare cu titlul „Se simt discriminati minoritarii etnici?"

Promovarea unei culturi a egalitatii de sanse si gen pe piata muncii

In data de 25/06/2013 a avut loc conferinta "Promovarea unei culturi a egalitatii de sanse si gen pe piata muncii", organizata de FNS Alma Mater, UNSR si MEN in cadrul Proiectului „Impreuna pentru informarea, constientizarea si promovarea egalitatii de sanse si gen", cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane, POSDRU/97/6.3/S/63310.

Discriminarea pe criterii de varsta

In cadrul activitatii "Organizarea unei campanii de informare si de crestere a constientizarii si schimb de bune practici, inclusiv in institutii de educatie. Campania se va adresa publicului tinta (tineret, studenti) pentru a-l informa in domeniul egalitatii de sanse si a prevenirii discriminarii. Schimbul de bune practici va fi realizat in cadrul forumului anexat site-ului" a avut loc actiunea de informare cu titlul: "Discriminarea pe criterii de varsta". Actiunea de informare a avut loc in Universitatea Politehnica Bucuresti, Facultatea De Stiinta si Ingineria Materialelor, situata in Slaiu