4 dovezi că a fi vegetarian are un impact asupra bunei tale dispoziții

Alimentatia noastra are un impact direct asupra bunei noastre dispozitii. Mai putin stres, o mai buna calitate a somnului si o mai buna stare de sanatate globala. Descopera toate avantajele pe care le poate avea o alimentatie vegetariana asupra bunei tale dispoztitii.

Devino vegetarian pentru a nu mai fi atat de deprimat. Studiile publicate in Nutritional Journal au ajuns la concluzia ca vegetarienii sunt mult mai fericiti sau mai bine dispusi decat carnivorii. Se pare ca eliminarea de acizi grasi cu lant lung care se regasesc in carne este legata foarte tare de simptomele depresive. Un regim vegetarian contine glucide complexe care maresc senzatia de serotonina in creier.

Vegetarienii sunt mai sanatosi? Cei care au un regim de viata vegetarian consuma mai multe vitamine si mai multi nutrienti fata de ceilalti care nu sunt. Vitamina C de exemplu, este cea mai buna atunci cand vine vorba despre a intari sistemul imunitar deoarece ajuta anticorpii sa se produca si stimuleaza in acelasi timp productia de globule albe. Vitamina E este un puternic antioxidant care ajuta la combaterea infectiilor. Un regim vegetarian ar putea deci preveni numeroase boli.

Vegetarienii au o mai buna calitate a vietii. Acest lucru se poate explica prin consumul de magneziu si de calciu. Magneziul este cel ajuta la ameliorarea calitatii somnului, in timp ce al doilea, calciul ajuta la un ciclul sanatos de somn. Stim cu totii ca atunci cand nu dormim asa cum trebuie suntem foarte prost dispusi. Vegetarienii care consuma multe legume precum spanacul, avocado sau semintele de dovleac isi fac plinul din acest mineral si au un somn de mai buna calitate.

Daca vei deveni vegetarian nu vei mai fi atat de stresat. Daca vei avea un regim vegetarian de viata, vei reusi sa reduci presiunea arteriala, nivelul de colesterol, dar si greutatea. Ceea ce inseamna ca te vei bucura si de o mai buna sanatate fizica. Atunci cand suntem in cea mai buna forma, nu suntem atat de stresati.

De altfel, vitaminele A, B, C si E, dar si calciul, potasiul sau magneziul consumate in cantitati mai mari in cadrul unei alimentatii vegetariene permit reducerea efectelor neplacute ale radicalilor liberi.

Lasă un răspuns