5 alternative sănătoase și neobișnuite la unt

Fie că vrei să renunți la unt, fie că suferi din cauza intoleranței la lactoză, din cauza gustului sau pur și simplu pentru că nu mai ai în frigider… iată câteva idei pentru a înlocui untul din alimentația ta cu câteva alternative mult mai sănătoase.

Piureul de avocado. Textura unui avocado sub formă de piure este perfectă pentru a înlocui untul. În loc de 50 de grame de unt moale folosește 50 de grame de piure de avocado. Este mult mai sănătos și va veni cu o textură mult mai onctuoasă.

Compotul sau piureul de mere. Gustul merelor nu se simte absolut deloc. Această alternativă sănătoasă la unt are un alt punct forte: te ajută să înlocuiești o parte din zahărul alb rafinat cu fructoză.

Piureul de cartofi dulci sau de dovlecel. Poate nu te-ai gândit la ele atunci când vine vorba despre o prăjitură, dar sunt o alternativă foarte sănătoasă. Dovleceii sunt ideali atunci când vine vorba despre a înlocui untul și de a prepara cele mai delicioase prăjituri. Nu trebuie să te îngrijorezi atunci când vine vorba despre gust. Celelalte ingrediente vor ști cum să îi neutralizeze savoarea.

Lintea. Știai că dacă vei folosi un piure de linte în deserturi vei obține cea mai delicioasă prăjitură cu ciocolată? Te vei putea bucura în același timp de două avantaje: posibilitatea de a mânca un desert delicios și de ocazia de a mânca mai multe leguminoase atât tu, cât și copiii.

Alte alternative la fel de sănătoase:
– piureul de banane.
– piureul de prune.
– piureul de morcovi.
– piureul de dovleac plăcintar.
– lactatele din soia.
– smântână vegetală- de soia, de orez, de migdale…
– un tofu foarte mătăsos.

Te-ai gândit până acum să înlocuiești untul din alimentație cu ceva mai sănătos?

Lasă un răspuns