Ai nevoie de o cură detox în această primăvară?

Simti in ultima vreme, mai ales la locul de munca ca esti din ce in ce mai obosita si inca nu ai gasit solutii decat consumul excesiv de cafeina? In acest caz, poate ca ai nevoie de o cura detox… anumite semne chiar nu au cum sa te insele.

Dar ce intelegem mai exact printr-o cura detox? IArna, corpul nostru din cauza unei alimentatii mai bogate si unei activitati mai scazute, acumuleaza mai multe toxine, la fel ca si un motor infundat. Iar o cura detox este cea care il va ajuta sa isi revina incet, drenand deseurile si toxinele acumulate in exces.

Am deci nevoie sau nu de o cura detox? Incearca sa raspunzi la intrebarile urmatoare si daca obtii un minimim de raspunsuri de « Da », inseamna ca ar trebui sa incercii sa tii o cura detox.

– esti obosita?
– esti stresata?
– folosesti destul de des unul din produsele urnmatoare-alcool, bomboane, tigara, bauturi dulci?
– consumi putin peste, fructe si legume?
– nu mai faci sport de ceva vreme?
– nu te poti concentra?
– esti destul de des balonata?

Ce e de facut in acest caz?

In primul rand, ar trebui sa lasi organismul sa se odihneasca, adica sa nu il mai epuizezi si sa asimilezi produse nesanatoase. Elimina mai ales zaharul, sub toate formele sale.

Redu portiile incetul cu incetul la 2-3 zile de caNd ai inceput perioada de odihna pentru organism pentru a nu crea un soc pentru organism.

Consuma fructe si legume in cantitati mari, evita carnea si limiteaza consumul de lactate. Trebuie sa bei 2 litri de apa pe zi, nu consuma alcool sau suc de fructe si consuma cat mai multe sucuri de legume.

Privilegiaza alimentele cu un efect « detox ». Aici intra usturoiul, anghinarea, sfecla, rdichea neagra, brocooli, varza verde, varza rosie, conopida, varza de Bruxelles, scortisoara, curcuma, spanacul si alte legume cu frunze verzi.

Cum ramane cu postul negru? Este destul de des intalnit, dar este o cura destul de delicata. Te poate slabi insa si te poate pune in pericol.

Lasă un răspuns