Cele mai utile aplicații care nu trebuie să lipsească de pe smartphone

Pana nu demult, oamenii verificau informatiile despre vreme la meteo, sau in ziar, cumparau ghiduri cu programul TV, vorbeau pe e-mail sau pe messenger numai de pe computer sau de pe laptop.

Acum insa tehnologia a avansat atat de mult incat oamenii se pot bucura de informatii concrete la o apasare a buricului de deget distanta.

Smartphone-ul este plin de aplicatii care mai de care mai interesante, care vin instalate sau sunt downloadate din magazinele virtuale in mod gratuit sau in schimbul unei sume de bani. Printre cele mai utile aplicatii pentru telefonul smart se numara:

– Aplicatii despre starea vremii – fie ca este vorba despre AccuWeather sau alte aplicatii, acestea prezinta starea vremii atat pe ore cat si pe urmatoarele zile, pana la 2 saptamani cu o precizie destul de mare. Asadar, oamenii afla cu exactitate daca ploua, ninge, la ce ora va avea loc o furtuna cu tunete si fulgere sau pana la ce valoare resimtita ajung temperaturile caniculare.

– Aplicatii despre starea de sanatate – aceste aplicatii includ masurarea pasilor realizati, a treptelor urcate, numararea caloriilor consumate sau arse, precum si exercitii fizice interesante si idei de meniuri pentru dieta.

– Aplicatii prin care utilizatorul tine legatura cu prietenii – fie ca este vorba de aplicatii precum WhatsApp, Skype sau Facebook Messenger, acestea ofera utilizatorilor posibilitatea de a trimite si de a primi mesaje precum si de a vorbi prin intermediul camerei.

– Aplicatii ale retelelor de socializare – Facebook si Instagram nu trebuie sa lipseasca din niciun telefon. Astfel utilizatorul isi mai umple timpul liber si vede ce mai fac prietenii sau cunostintele.

– Aplicatii tip browser – orice telefon are nevoie de un browser pe care utilizatorii sa caute informatiile care le sunt necesare. Cel mai apreciat browser la momentul actual este Google Chrome, urmat de Mozilla Firefox.

– Aplicatii de salvare si gestionare a fisierelor personale- Dropbox este o aplicatie care ofera posibilitatea de a accesa fisiere si documente oriunde s-ar afla utilizatorul, acestea fiind stocate pe dispozitivele pe care Dropbox este instalat.

– Aplicatii de redare a fisierelor media – VLC Media Player este unul din cele mai populare astfel de dispozitive, care ruleaza fluent fisierele video si audio, avand integrate toate codecurile necesare, cu un player care este prietenos cu toate subtitrarile.

– Aplicatii de tip Alarma si notite – cei care vor sa nu intarzie dimineata la serviciu si sa nu uite de ziua de nastere a cuiva, sau sa cumpere un anumit lucru in drum spre casa, isi pot instala o aplicatie de genul Timely Alarm Clock care are si functia Smart Rise de trezire treptata.

Lasă un răspuns