Cheltuiește banii tăi, nu ai altora

Probabil v-ați dat seama și din titlu însă, pentru orice eventualitate, mă simt nevoit să vă spun de la început că am de gând să vă vorbesc despre împrumuturi, mai exact despre faptul că eu nu sunt de acord cu a împrumuta bani de la o altă persoană – sau chiar de la bancă – și de ce am această părere.

Am să încep prin a vă da un exemplu pe care l-am întâlnit acum ceva timp și mi s-a părut cel mai stupid motiv pentru a te împrumuta. Eram cu cineva și dintr-odată i-a sunat telefonul – cineva voia să-i ceară niște bani. A cerut 50 lei, a primit 50 lei. A venit acasă la tipul respectiv cu taxiul ( 20 lei ), a plecat în oraș cu taxiul ( 20 lei), a ajuns la bar și a băut o bere ( 10 lei ) și ăștia au fost banii. În acel moment m-am întrebat oare cum de pot exista oameni atât de idioți.

Au existat perioade în viața mea în care trăiam foarte greu și totuși am evitat pe cât posibil să mă împrumut de la cineva fiindcă, în ideea mea, dacă aș fi primit banii fără să muncesc pentru ei n-aș mai fi fost atât de motivat să găsesc o metodă de a-i produce chiar eu. Cu atât mai mult nu sunt de acord cu împrumuturile pentru achiziționarea obiectelor de care nu avem neapărată nevoie. Văd oameni care iau bani cu împrumut pentru a-și cumpăra un smartphone, laptop, smart tv, smart watch și alte gadget-uri pentru care nu merită să faci un împrumut.

În încheiere vă recomand să vă împrumutați doar în cazurile extreme în care pur și simplu simtiți că nu aveți nicio altă alternativă deși posibilități se găsesc mai mereu, indiferent de situație. Încercați pe cât posibil să vă cheltuiți banii voștrii pentru care ați muncit și nu banii altora.

Lasă un răspuns