Cum alegi un aspirator. Tips and Tricks!

Aspiratorul este unul din cele mai utile, eficiente, performante si mai des utilizate aparate electrocasnice. Orice familie in care curatenia ocupa un loc de cinste trebuie sa aiba un aspirator in casa, iar acesta va simplifica cu mult treaba gospodinelor, fiind un partener de munca ideal. Matura si farasul nu mai sunt la fel de eficiente ca pe vremuri, mai ales de cand tehnologia si-a facut loc in viata oamenilor, in activitatile de intretinere a locuintelor.

Inainte de a se achizitiona un aspirator bun trebuie sa se tina cont de mai multe criterii pentru a-l folosi o lunga perioada de timp.

Pe piata exista numeroase modele de aspiratoare, de la cele clasice cu sac de panza sau de hartie pana la cele fara sac, care sunt dotate cu un recipient special care colecteaza praful prin actiunea fortei centrifuge. De asemenea, exista si aspiratoare speciale pentru masina sau pentru spatii inguste, aspiratoarele de mici dimensiuni, ergonomice, care pot fi tinute intr-o singura mana.

Dupa ce clientii s-au decis asupra tipului de aspirator pe care il cauta, trebuie sa ia in calcul alimentarea acestui aparat electrocasnic (prin acumulator sau priza) si puterea motorului. Nimeni nu isi doreste un aspirator foarte galagios si pe deasupra si lent, de aceea, pentru a curata casa in liniste si pentru a economisi energie, este ideal un model cu o putere moderata intre 1000 si 1500 W. Unele aspiratoare au chiar si functie de silentiozitate.

Mai mult decat atat, in alegerea aspiratorului clientii trebuie sa tina cont de mediul de lucru (uscat, umed, cu spalare), de capacitatea sacului, de lungimea cablului dar si de eficienta filtrului. Persoanelor alergice le sunt recomandate aspiratoarele cu filtre HEPA.

Un aspirator cu o garantie de minim 24 de luni va fi cu certitudine cea mai buna alegere, pentru ca pe baza acestei garantii clientul va beneficia de servicii de reparatii gratuite si interventii ale specialistilor.

In concluzie, alegerea unui aspirator care combina eliminarea murdariei, a prafului si improspatarea aerului in locuinta, nu mai este demult o provocare.

Lasă un răspuns