Fără categorie

Cum să evitați fraudele online

Comertul online este in momentul de fata indragit pentru numeroasele avantaje pe care le ofera. Cu toate acestea, si atacurile s-au marit, hackerii dorind sa profite de neatentia voastra pentru a va obtine datele si a le folosi pentru a extrage bani din contul vostru. Spamul si phishingul raman insa cele mai comune metode pentru a intra in posesia datelor voastre. Acestea sunt sunt metodele cele mai frecvente la care hackerii apeleaza pentru a va obtine datele cu usurinta. Ei se folsoesc de aceste lucruri pentru a intra in posesia conturilor voastre bancare.

Spamerii sunt activi in mediul online, ei avand la indemana platformele de retele sociale pentru a gasi utilizatori dispusi sa dea click pe ceea ce posteaza. Acestia posteaza astfel frecvent notificari pe retelele sociale, ei indemnand utilizatorii sa dea click de diverse link-uri, astfel incat utilizatorul sa aiba acces la o pagina falsa. O alta modalitate intalnita des este reprezentata de amenintarile online, de exemplu cele care va anunta ca a fost identificata o activitate suspecta pe contul vostru. Sunteti indrumat astfel sa oferiti consimtamantul printr-un link catre o pagina de tip phishing. Este recomandat sa nu dati curs acestor mesaje si sa nu accesati orice link veti vedea in online.

Cea mai populara metoda de phishing o reprezinta obtinerea datelor bancare. Emailul sau mesajul care va vizeaza pare ca vine de la banca voastra. Cele mai frecvente mesaje sunt legate de blocarea contului sau de detectarea unei activitati suspecte a contului vostru bancar. Sub aspectul restabilirii accesului la cont, utilizatorul este rugat sa introduca toate datele cardului lor. Aceste date insa vor fi introduse pe un site fals. Imediat ce infractorii vor primi aceste date, ei vor putea retrage imediat banii. Este important sa luati cat mai rapid legatura cu banca emitenta si sub nici un caz sa nu dati curs unui mesaj care vi se pare suspect.

Exista si posibilitatea sa primiti pe mail si notificari cu privire la introducerea datelor cu caracter personal sau chiar a contului bancar de la niste frunizori de servciii. Nici in acest caz nu ar trebui sa dati curs acestor solicitari. Efectuati tranzactii bancare online doar pe site-urile care au o conexiune criptata de tip HTTPS. Aceste site-uri sunt cele mai securizate, din toate punctele de vedere, ele certificandu-va faptul ca datele voastre nu pot fi interceptate pe calea transmisiei dintre browser si server.

Lasă un răspuns