Deadly Illusions: un thriller lipsit de originalitate și savoare

Filmul Deadly Illusions este una din noutatile saptamanii oferite de Netflix. Scris si realizat de catre Anna Elizabeth James, din pacate este un thriller lipsit de originalitate si savoare.
Despre ce este vorba?

O romanciera de succes care sufera de sindromul paginii goale recruteaza o dadaca pentru copiii sai. Granita dintre fictiune si realitate incepe sa fie din ce in ce mai subtire… si tonul este oferit de la bun inceput, inca din primele 45 de minute, destul de plictisitoare de altfel, in care spectatorul se intreaba in ce directie merge acest film. Mary este autoarea de succes care o angajeaza pe Grace, dadaca. Imaginile care defileaza prin fata noastra, intr-un ritm destul de lent de altfel, reprezinta realitatea din mintea autorului sau, pur si simplu, povestea unui roman care este pe cale sa fie scris? Nici Mary nu stie foarte bine raspunsul la aceasta intrebare, spectatorul nici atat.

Fara sa fie complet prost, Deadly Illusions se caracterizeaza in special prin lipsa sa de originalitate. Un scenario intalnit deja de sute de ori in filmele vazute si revazute care ne face sa credem ca a fost scris de un amator si, care din pacate, se confirma printr-un sfarsit lipsit de stralucire. Realizarea este una cat se poate de clasica si, dintr-o durata de o ora si 54 de minute cat dureaza filmul trebuie sa asteptam ultimul sfert de ora pentru a gasi putin suspans sau putina tensiune.

Cat despre latura sufluroasa care se invita in mod regulat in functie de fiecare scena in parte nici aici rezultatul nu este foarte convingator. Nu putem decat sa regretam acest lucru deoarece prezenta lui Kristin Davis si a lui Dermot Mulroney (in rolul sotului) in generic este o veritabla placere. Stim cu totii ca ambii sunt actori buni, nu intelegem ce cauta intr-un fim atat de lipsit de originalitate…

Lasă un răspuns