Destinații de văzut în care nu plouă vara

Unde am putea pleca în această vară pentru a putea profita din plin de soare? O destinație în care ploaia să nu ne strice buna dispoziție? Mediterana este o valoare sigură însă există și alte destinații precum Islanda sau Tanzania, în care nu vei fi atins de niciun strop de ploaie.

Islanda
Vara este anotimpul perfect pentru a profita de atuurile oferite de Islanda. În luna iunie, în Islanda poate fi admirat fenomenul soarelui nocturn. Zile lungi însorite pentru a descoperi o natură maiestuoasă, pentru a profita de plajă și pentru a întâlni balenele. Vei fi uimit de paleta de culori din Cercul de Aur.

Faro
În partea de sud a Portugaliei, Faro își dezvăluie comorile în regiunea Algarve. Casele albe sunt pur și simplu fermecătoare. Îndreaptă-ți pașii spre Insula Barreta, un veritabil paradis sălbatic situat în inima Parcului Natural Ria Formosa. Vei găsi cele mai frumoase plaje de nisip alb din regiune.

Corsica
Corsica nu este degeaba supranumită Insula Frumuseții. Minunile oferite vizitatorilor sunt numeroase. Balzac a descris Corsica drept o insulă franceză scăldată de razele soarelui italian. Golful Porto le oferă vizitatorilor o varietate de peisaje umitoare. Rezervația Scandola este înscrisă în Patrimoniul Mondial al UNESCO. Satele minuscule cocoțate pe munte sunt superbe.

Canare
Insulele Canare formează un arhipelag cu o mie de fațete. Peisajele sunt variate: dune de nisip la Maspalomas, câmpuri de lavă la , cascade în La Palma…ar fi păcat să te rezumi doar la stațiunile balneare în timpul unui sejur în Canare. Tenerife, cea mai mare insulă, oferă o vegetație luxuriantă.

Creta
Cea mai mare insulă grecească cu influențe otomane, venețiene și mediteraneene este ideală pentru un sejur însorit. Când auzim numele Creta gândul ne zboară imediat la satele în alb și albastru, la micile porturi, la apele transparente…însă vei aprecia și câmpurile cu măslini și pauzele bine meritate pe o terasă din Heraklion.

Lasă un răspuns