Digestie, imunitate… beneficiile scorțișoarei pentru sănătate

O mirodenie care ne duce cu gandul la iarna, la infuziile reconfortante si la biscuitii de Craciun. Scortisoara, sub forma de baton sau de pudra, poate stimula si trata numeroase probleme de sanatate.

Poate sttimula circulatia sanguina. Scortisoara de Ceylan sau „scortisoara adevarata”, este unul din cele mai bogate alimente in antioxidanti. Deci are virtuti miunate pentru a ne proteja de maladiile cardiovasculare. Are de asemenea si o actiune anti-inflamatorie. De asemenea, este foarte bogata in tanini si in calciu. Iar toate acestea pot favoriza circulatia sanguina.

Are o actiune anti-microbiana. Scortisoara paoate sa combata atat virusii cat si bacteriile. Deci este un bun remediu contra gripei, anginelor, problemelor ORL sau altor probleme de sanatate. Pentru a profita din plin de beneficiile sale, poti prepara o infuzie cu batonul de scortisoara in apa fierbinte cu miere antibacteriana si cu coaja de lamaie, cu o actiune stimulanta. Pentru a lupta contra starilor de gripa se mai pot adauga si cuisoare.

Poate combate problemele diegstive. Balonari, aerofagie, diaree, stari de voma, dar si lipsa apetitului… scortisoara este cea mai buna pentru a proteja stomacul si intestinele pentru a stimula digestia, poti alege infuziile, combinand scortisoara cu semintele de cardamom zdrobite, dar uleiul esential este mult mai puternic.

Poate calma durerile menstruale. Datorita proprietatilor sale anati-inflamatorii si antispasmodice, scortisoara se poate folosi si pentru a trata unele probleme specifice feminine. Mai ales durerile menstruale. Se poate folosi si pentru a combate amenoreea, adica lipsa menstruatiei. Pentru a potenta efectele sale, se poate folosi alaturi de curcuma si de ghimbir.

Scortisora poate taia pofta de dulce. Ai pofta de o prajitura, de un biscuite sau de o bomboana? Uleiul esential de scortisoara de Ceylan te poate ajuta sa scapi de pofta de a rontai ceva dulce. Pentru asta, trebuie doar sa deschizi flaconul de ulei esential de ulei de Ceylan si sa inhalezi mirosul. Pentru un rezultat si mai eficient poti incerca sa pui intr-o cutie ermetica coaja de portocala, un baton de scortisoara si 2 picaturi de ulei esential de scortisoara. De fiecare data cand ai pofta de ceva dulce poti incerca sa deschizi si sa inspiri minunata aroma, apropiind nasul de cutie.

Poate stimula imunitatea. Scortisoara poate lupta contra oboselii mai ales atunci cand este asociata cu produse din stup. Foarte folosita si in bucataria ayurvedica, contine si fier si mangan si este foarte buna pentru imunitate.

Lasă un răspuns