Euphoria, mică bombă televizuală pe care nu trebuie să o ratezi

Dincolo de Atlantic, Euphoria este mica bomba HBO care a cucerit inima unui numar mare de pasionati de seriale. In Europa, momentan, succesul acestui serial produs de Drake este timid, in ciuda calitatii sale.

In SUA, serialul Euphoria este un succes insa in Europa inca nu. Din cauza unei promovari ineficiente oare? Cine stie…serialul a ramas neobservat de un numar destul de mare de persoane in ciuda calitatii sale.

Euphoria, un serial cu o realizare remarcabila. Dupa ce a reusit sa pacaleasca moartea in urma unei supradoze, Rue, in varsta de 16 ani, iese de la cura de dezintoxicare. Face cunostinta cu Jules, nou-venita in liceul in care invata si cade rapid in farmecele acesteia. Risca sa devina din nou dependenta, de aceasta data de Jules, nu de droguri. Chiar daca Euphoria se concentreaza in special asupra personajului Rue, si Jules este destul de bine prezentata. Un serial HBO care prezinta, printre altele, o gasca de adolescenti pierduti si dependenti de telefoane si retelele sociale. Un fel de Skins servit cu sos HBO.

Si cine spune HBO spune productii impresionante, de succes. Producatorii HBO nu ezita sa puna toate ingredientele posibile pentru ca la final sa aiba cel mai bun rezultat cu putinta. Deoarece, chiar daca scenariul nu este atat de novator – Euphoria reprezinta adaptarea unui serial israelian – realizarea sa, se deosebeste de alte productii.

Din punctul sau de vedere intai si intai. Euphoria reprezinta un curcubeu de culori si de planuri, secvente. Realizatorul, Sam Levinson are secretul asupra acestora. Montajul este brut si eficient si retranscrie in mod eficient gandurile lui Rue si modul sau de a vedea lumea. Soundtrack-ul completeaza cu succes totul si aduce acel ceva care lipseste naratiunii. Avem uneori tendinta sa ne intrebam ce urmarim, un clip video sau un serial. In cel mai bun sens al cuvantului.

Euphoria si viziunea sa corecta asupra dependentelor. Chiar daca nu esti in mod special fan al serialelor pentru adolescenti, dupa primul episod al serialului Euphoria vei observa cum castiga in mod clar putere de-a lungul episoadelor. Nici nu vei simti cum ajungi la episodul 8, ultimul de altfel din sezonul 1. Dependenta reprezinta un subiect destul de spinos de tratat si este destul de usor sa cazi in caricatura. O reusita care nu reprezinta altceva decat fructul talentului realizatorului sau. Sam Levinson a injectat personajului Rue o mare parte din istoria sa personala.

Lasă un răspuns