Huawei Y6s – un nou smartphone cu serviciile Google reciclat de la un vechi model chinezesc

Huawei a oficializat primul sau smartphone din 2020- Y6s. Insa, acest smartphone nu este decat Enjoy 9e, un telefon lansat in primavara in China unde este, pana in prezent, exclusiv. Ceea ce explica de ce Y6s este echipat cu serviciile Google.

Huawei nu poate teoretic sa mai lanseze telefoane dotate cu serviciile Google. Acest lucru se intampla din cauza embargo-ului impus de SUA care impiedca constructorul sa achizitioneze licente de exploatare a tehnologiilor americane, hardware si software. Si acest lucru include bineinteles Google Play Services. Iata de ce Huawei Mate 30 Pro nu beneficiaza de serviciile Google. Toate smartphone-urile dezvoltate dupa luna aprilie 2019 sunt afectate.

Pentru a rezolva aceasta problema, Huawei se bazeaza pe un catalog important de telefoane mobile din care o parte sunt lansate exclusiv in China. Astfel, cu siguranta veti auzi vorbindu-se in perioada urmatoare de Y6s, un telefon mobil nou nout aparut pe portalul occidental al firmei chinezesti. Smartphone-ul nu este « nou ». este vorba despre un model pe care Huawei l-a conceput inainte de instaurarea embargoului. Numele sau este Enjoy 9e.

Enjoy 9e este un telefon din gama mid range care seamana izbitor cu un alt telefon din catalogul Huawei, Y6 lansat in Europa in urma cu un an. Singura diferenta dintre Y6 (2019) si Y6s este chipset-ul – primul beneficiaza de un Helio A22 de la MediaTek in timp ce al doilea profita de un Helio P35. sunt doua chipset-uri economice insa al doilea este mai bun decat primul deoarece profita de patru nuclee si de o frecventa maxima putin mai ridicata. De altfel, Enjoy 9e beneficiaza de 3GB RAM (in loc de 2).

Reciclat in Occident. Lansat in martie 2019 deci, Enjoy 9e devine deci in ianuarie 2020 Y6s. Regasim toate detaliile tehnice prezente deja la modelul original – un ecran IPS de 6,09 inchi cu o rezolutie HD+, Helio P35 de la MediaTek cu 3GB de memorie vie, o baterie de 3020 mAh, un singur senzor foto de 13mpx in partea dorsala si un webcam de 8mpx in partea din fata, un cititor de amprent digitale si o conectivitate clasica. Y6s va functiona cu EMUI 91. bazat pe Android 9.0 Pie. Cu serviciile Google.

Huawei Y6s masoara in jur de 8mm grosime si cantareste 150 de grame. Va fi propus in doua versiuni cu 32 sau 64 GB de stocare. In momentul in care scriem acest articol Huawei nu a fost dezvaluit inca in Europa, inca nu se cunoaste data cand acest lucru se va intampla. Nu se stie inca nimic nici despre pret, data oficiala de lansare sau alte caracteristici.

Lasă un răspuns