Incredibilele beneficii ale uleiului de măsline pentru sănătatea ta

Folosesti de ceva vreme deja uleiul de masline in salate sau pentru a prepara anumite feluri de mancare, dar nu stiai ca este un tip de ulei care iti permite sa traiesti mai mult?

Da, este adevarat. S-ar putea ca uleiul de masline sa detina secretul longevitatii. In zilele noastre, proprietatile impresionante ale uleiului de masline sunt cunoscute in domeniul sanatatii, dar si de toata lumea. Inainte de anul 1958, aceasta « grasime buna » era cel mai bine pastrat secret al Mediteranei.

Uleiul de masline contribuie la prevenirea bolilor cardiace, a atacurilor cerebrale vasculare, a dementei, a cancerului de san, dar si a cailor respiratorii sau a tuburilor digestive.

Uleiul de masline este o « grasime buna ». Se stie ca un regim bogat in grasimi saturate, precum carnea grasa sau untul, poate mari nivelul de colesterol rau- LDL si riscurile de a suferi de boli cardiace. Dar regimul pe baza de ulei de masline, pe fructe si pe legume, este cel care poate proteja inima si arterele. In plus, poate favoriza o alimentatie sanatoasa.

Uleiul de masline contine o cantitate exceptionala de acid oleic, o grasime mononesaturata, dar si alti compusi, pe numele lor, polifenoli. Aceasta combinatie unica este cea care contribuie la reducerea inflamatiilor si la intretinerea supletii pertilor arterelor pentru ca presiunea arteriala sa ramana scazuta.

Ajuta si la diminuarea nivelului de colestrol, la activarea genelor care protejeaza de maladii cardiace si de stare prediabetica, un lucru cunoscut si sub numele de sindrom metabolic. In plus, poate proteja si celulele.

Dar pentru a profita din plin de toate beneficiile uleiului de masline, ar trebui sa consumi 15-20 de ml de ulei de masline in fiecare zi. Foloseste cel mai bine ulei de masline extra-virgin. Contine un nivel superior de polifenoli buni pentru sanatate si cu o actiune anti-inflamatorie.

Pune deci uleiul de masline peste salate, peste sau legume sau poti inmuia pur si simplu in el painea. Nu uita insa ca daca il folosesti la temperaturi inalte, vei distruge o mare parte din plifenolii sai.

O alimentatie santoasa care contine ulei de masline te protejeaza deci de bolile cardiace dar are grija si de sanatatea ta mentala.

Lasă un răspuns