iPhone XS vs. Galaxy S10 – ce telefon să alegi?

In cele ce urmeaza am pregatit un comparativ intre doi „mastodonti” pentru a-ti facilita o eventuala alegere.

Design si ecran. Samsung a venit cu imbunatatiri in ceea ce priveste design-ul smartphone-urilor sale odata cu Galaxy S10. Ecranul curbat de 6,1 inci ocupa acum aproape toata partea din fata a telefonului, in afara de o mica perforatie in coltul superior drept pentru senzorii frontali. Dupa cum ne-a obisnuit marca coreeana, ecranul si culorile sunt impresionante.

iPhone XS se poate si el lauda cu un design frumos, cu margini fine dar si cu absenta butoanelor. Are un ecran de 5,8 inci si are un breton pe marginea superioara care nu este totusi pe placul tuturor.

Aparatul foto. Samsung Galaxy S10 este dotat cu o camera foto tripla, constituita dintr-un obiectiv principal de 12 MP, de un teleobiectiv de 12 MP si un obiectiv mare de 16 MP. iPhone XS este dotat cu o camera foto dubla, compus dintr-o camera mare, de 12 MP si de un teleobiectiv tot de 12 MP. Ambele telefoane sunt performante in ceea ce priveste fotografiile.

Putere si stocare. Galaxy S10 poseda un procesor Exynos 9820 extrem de rapid, insotit de 8 GB RAM. Fisa tehnica a lui iPhone XS este mai putin impresionanta, vine doar cu 4GB RAM insa trebuie sa tinem cont ca este dotat cu un procesor A 12 Bionic, perfect optimizat. In ceea ce priveste capacitatea de stocare, aceasta este de 128 sau de 512 GB, in functie de varianta aleasa de S10 si de 64, 256 sau 512 pentru iPhone XS. Este important de mentionat faptul ca smartphone-ul coreean vine echipat cu un port microSD ceea ce ii permite un continut mai mare, ceea ce iPhone nu poseda.

Baterie. Galaxy S10 beneficiaza de o baterie de 3400 mAh spre deosebire de cea a lui iPhone XS, de 2658 mAh.

Pret. Samsung Galaxy S10 este propus la un pret incepand cu 909 euro si ajungand la 1159 de euro pentru varianta cu stocare mai mare, un pret destul de ridicat spre deosebire de iPhone XS. Smartphone-ul de la Apple este pus la vanzare la un pret incepand de la 1149 de euro.

Lasă un răspuns