Soul: 3 motive de a viziona filmul premiat pentru cel mai bun lungmetraj de animație

Studiourile Pixar au primit premiul Oscar pentru cel mai bun lungmetraj de animatie, Soul, disponinbil pe platforma Disney+ dupa o lansare anulata in salile de cinema din cauza crizei sanitare. Iata trei motive pentru care ar trebui s ail vizionezi si tu daca nu ai facut acest lucru deja.

O poveste filozofica si onirica
Acest lungmetraj spune povestea lui Joe Gardner, un profesor de muzica pasionat de jazz care reuseste sa intre in cvartetul celebrei saxofoniste Dorothea Williams, pentru a canta intr-unul din cele mai pretigioase cluburi din New York. Insa, in timp ce isi realizeaza visul, acest erou afro-american – de altfel primul in universul Pixar de culoare – are un accident in urma caruia ajunge intr-un spatiu eteric.

Chiar daca corpul sau este inca pe Pamant, sufletul sau se afla in spatiul eteric si va incerca cu disperare sa redevina om, sa isi recapete personalitatea. Va face echipa cu 22 care nu se simte deloc pregatita pentru acest joc. O poveste filozofica si onirica care vorbeste despre prietenie dar si despre moarte.

Efecte vizuale impresionante
Soul nu inceteaza sa treaca de la o lume la alta, de la 2D la 3D, alternand intre un univers imaginar in care traiesc sufletele si un New York extrem de realist. Pixar a facut miracole cu acest film, a avansat enorm din punct de vedere tehnologic.

Un trailer jazzy
Acest film de animatie care ii va seduce pe cei mici si cei mari deopotriva nu ar fi complet fara trailerul sau original compus de muzicianul Jon Batiste dar si de Trent Reznor si Atticus Ross de la Nine Inch Nails, melodiile fiind si ele recompensate in cadrul Globurilor de Aur pentru cel mai bun cantec original, in cadrul ceremoniei virtuale care s-a derulat in seara zilei de 28 februarie.

Lasă un răspuns