Știi care sunt alimentele care produc celulită?

Auzi cel mai adesea vorbindu-se despre alimente, obiceiuri sau exerciții care te ajută să elimini celulita, dar cel mai adesea nu se menționează care sunt alimentele care pot cauza această problemă neplăcută care afectează o mulțime de femei.

În acest articol vei descoperi care sunt obiceiurile și alimentele care pot să producă celulita și care ar trebui să fie evitate.

Alimentele dulci. Sunt principalii factori care produc celulită. Sunt cele care pot să mărească cantitatea de grăsime care favorizează această problemă. Biscuiții, dulciurile, deserturile sau băuturile carbogazoase sau orice alt aliment care conține foarte mult zahăr sunt foarte inflamatorii. Corpul nu este capabil să transforme totul în energie iar ceea ce rămâne se transformă în grăsime.

Grăsimea. Un alt inamic redutabil al celulitei. Cel mai bine ar fi sa evitați alimentele care conțin grăsimi sau să consumați doar porții pe zi. Cel mai bine ar fi deci să se evite produsele lactate, carnea roșie, mezelurile sau prăjelile.

Sarea. Sodiul nu este prezent doar în sarea pe care o folosești în prepararea alimentelor. Excesul de sodiu duce la retenție de apă care duce la apariția celulitei. Nu ar trebui să se consume mai mult de 1,5 grame de sare pe zi iar în prepararea felurilor de mâncare cel mai bine ar fi să se folosească sare marină sau cea de Himalaya.

Cafeaua. Mai multe studii au demonstrat faptul că această băutură poate să afecteze circulația sanguină, irigația țesuturilor și că poate favoriza inflamația. Dar băută cu moderație este benefică pentru sănătate.

Făina rafinată. Tot ceea ce este de culoare albă nu este atât de benefic precum ai putea crede. Pastele, pâinea, orezul sau zahărul conțin hidrați de carbon pe care corpul le poate metaboliza destul de greu și care se transformă în grăsimi atunci când sunt consumate în exces. Înlocuiește aceste produse cu unele în nuanțe de galben sau de maro.

Lasă un răspuns