The OA, un serial anulat de Netflix după doar două sezoane

Doua sezoane si atat…este anulat. Netflix a anuntat saptamana aceasta anularea serialului The OA, un serial fantezie american creat de catre Brit Marling si Zal Batmanglij. Cindy Holland, responsbila cu continutul original in cadrul Netflix a declarat ca le este recunoscatoare lui Brit si Zal pentru cele doua sezoane alcatuite din 16 episoade si ca este nerabdatoare sa mai colaboreze cu ei, mai devreme sau mai tarziu, in aceasta dimensiune sau intr-o alta.

The OA se concentra asupra povestii lui Prairie Johnson, o tanara femeie care apare brusc in peisaj, dupa sapte ani de absenta ca si cum nimic nu s-ar fi intamplat. Inainte de a disparea era oarba. La intoarcere nu mai este oarba, poate vedea. Anturajul sau, oamenii de stiinta dar si FBI vor incerca sa desluseasca acest mister al disparitiei si reintoarcerii femeii. Aceasta se considera un inger original (Original Angel) si decide sa recruteze un grup format din cinci persoane pentru a-i ajuta pe ceilalti. Aceasta le vorbeste acestor cinci persoane recrutate despre miscarile sale magice si despre capacitatile sale de a calatori intre diferitele dimensiuni.

Un serial care a fascinat. O serial cu adevarat atipic, diferit fata de ceea ce putem vedea in mod obisnuit la televizor, The OA a fascinat un numar mare de telespectatori inca de la difuzarea primelor episoade ale sezonului 1, in decembrie 2016, generand reactii extrem de transante atat din partea telespectatorilor cat si din partea criticilor. Entertainment Weekly considera serialul drept echivalentul unui roman fascinant in timp ce The Hollywood Reporter vorbea dspre un serial mai degraba ridicol. De notat este faptul ca Netflix, care isi comunica destul de rar cifrele de audienta nu a dat prea multe detalii cu privire la motivele acestei anulari care intervine la scurt timp de la anularea serialelor Tuca& Bertie si Designated Survivor.

Anuntul acestei anulari a provocat o multime de reactii pe retelele de socializare, pe Twitter in special. Mai multi jurnalisti au condamnat aceasta anulare doarece considera acest serial unul din cele mai ambitioase ale platofmei de streaming. Internautii vad in aceasta anulare a serialului o strategie comerciala menita sa atraga publicitate gratuita inainte de a anunta reinnoirea serialului The OA, asa cum s-a facut si in urma cu ceva vreme cu Sense8. Daca este sau nu asa, ramane de vazut, vom afla cu siguranta si alte informatii cat de curand.

Lasă un răspuns